Gini Wijnaldum sluit uiteindelijk toch het PSG-hoofdstuk dicht en gaat zich aansluiten bij de selectie van Steven Gerard bij het Saoedische Al Ettifaq. Dat meldt transfer-exepert Fabrizio Romano en L’Équipe. Gini zou naar verluidt een driejarig contract binnenslepen.

Carrière van Gini

Wijnaldum’s voetbaltalenten hebben  hem naar enkele van de meest prestigieuze clubs ter wereld heeft geleid. Wijnaldum begon zijn jeugdopleiding bij ASWH voordat hij de overstap maakte naar Feyenoord. Zijn professionele debuut voor Feyenoord maakte hij in het seizoen 2007-2008. Zijn indrukwekkende prestaties in de Nederlandse Eredivisie trokken de aandacht van PSV Eindhoven, waar hij in 2011 tekende voor ongeveer €5 miljoen.

In 2015 verhuisde Wijnaldum naar de Engelse Premier League, waar hij bij Newcastle United ging spelen. Newcastle betaalde een transfersom van naar schatting €20 miljoen voor zijn diensten. Gedurende zijn tijd bij de club speelde hij een seizoen voordat Newcastle degradeerde naar de Championship.

De grootste wending in zijn carrière kwam in 2016 toen hij tekende bij Liverpool FC. Onder leiding van manager Jürgen Klopp bloeide Wijnaldum op tot een van de meest gewaardeerde middenvelders in de Premier League. Hij speelde een cruciale rol bij het helpen van Liverpool om de Premier League-titel in het seizoen 2019-2020 te veroveren. Zijn overstap naar Liverpool was naar verluidt €27,5 miljoen waard.

Na vijf succesvolle seizoenen op Anfield verliet Wijnaldum Liverpool aan het einde van zijn contract in de zomer van 2021. Zijn volgende bestemming was Paris Saint-Germain (PSG). De Franse grootmacht haalde Wijnaldum binnen op een vrije transfer, wat betekent dat er geen transfersom werd betaald voor zijn diensten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Gini Wijnaldum tekent bij Al Ettifaq

Bij PSG heerste op het gegeven moment een uitzichtloze situatie voor Georginio Wijnaldum, waarna een eventuele transfer in de lucht hing. Uiteindelijk is ook de 88-voudig Nederlands international gezwicht voor het Saudische geld.

Gini is echter niet de enige nieuwe aanwinst van Al-Ettifaq FC. De Saoedische club heeft ook zijn oud-ploeggenoot Jordan Henderson voor € 14 miljoen van Liverpool overgenomen en € 5 miljoen betaald voor de 28-jarige Jack Hendry van Club Brugge. Ook goaltjesdief Moussa Dembélé werd transfervrij opgepikt bij Olympique Lyon.

“Paris Saint-Germain ontvangt een vergoeding van ongeveer €9,5 miljoen, de medische behandeling is geboekt en de deal zal binnenkort worden bezegeld”, meent Fabrizio Romano.