Hoewel de Century, het ultra-luxe model van de Japanse autofabrikant Toyota, decennialang exclusief verkrijgbaar was in Japan, kan ook de rest van de wereld genieten van deze Rolls-Royce Cullinan-achtige bolide. Maak nu kennis met de Toyota Century SUV, het topmodel dat bovenaan het portfolio van de Japanse fabrikant zal komen te staan.

Toyota Century is de Japanse Rolls-Royce

De nieuwe Toyota Century is een eerbetoon aan Japanse ambacht en vakmanschap en belichaamt de ultieme expressie van luxe op vier wielen. De Toyota Century heeft een lange geschiedenis die terugaat tot meer dan 50 jaar en wordt vaak beschouwd als de ‘Japanse Rolls-Royce’. Het model is gemaakt met slechts één doel voor ogen: het leveren van de hoogst mogelijke normen van luxe en comfort aan de eigenaar.

De nieuwe Century zet deze traditie voort met een ontwerp dat doordrenkt is van elegantie en verfijning. Met zijn statige voorkant, imposante grille en vloeiende lijnen, trekt de Century onmiddellijk de aandacht. Het interieur is even indrukwekkend, met met de hand vervaardigde materialen van de hoogste kwaliteit, zoals fijn leder en betrouwbare houtsoorten.

Toyota Century SUV

Ondanks de afmetingen (5,2 meter in lengte en 1,99 meter breed) van een full-size SUV, heeft het nieuwe model vier in plaats van vijf zitplaatsen. Daar zit echter een gedachte achter. De Century is ontworpen om de meest veeleisende passagiers te verwennen, met royale beenruimte en verstelbare zetels. De SUV beschikt bovendien over een Comfort-modus, waardoor inzittenden optimaal van comfort genieten. Het interieur is ook opmerkelijk stil, dankzij uitstekende geluidsisolatie.

Phoenix-embleem

Elke 2.570 kilo wegende Century SUV wordt met de hand gebouwd in een speciale werkplaats in Japan, en het productieproces wordt zorgvuldig bewaakt om aan de hoogste normen te voldoen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om hun Century volledig aan te passen, van de lakkleur tot het interieur.

Toyota Century SUV

Om zich te onderscheiden van de rest van de Century’s, is deze SUV voorzien van het nieuwe, prestigieuze Phoenix-embleem. De oplage is behoorlijk gelimiteerd, want er worden er slechts 30 exemplaren per maand van gemaakt. Toyota heeft tot slot verklaard dat het model bij geselecteerde dealers in Japan verkrijgbaar is voor circa € 160.000.