Mark Cuban is een naam die u vast eerder voorbij heeft horen komen. Wellicht kent u hem als eigenaar van de Dallas Mavericks. Of kent u hem van het ABC programma Shark Tank. Of misschien kent u hem als zakenman, investeerder, filmproducent of televisiepersoonlijkheid? Hij is van vele markten thuis. Zijn ondernemersreis begon al op vroege leeftijd, met activiteiten als kranten rondbrengen en vuilniszakken verkopen.

Hij behaalde zijn diploma aan de Kelley School of Business aan de Indiana University en vervolgens begon zijn carrière. Hij richtte onder andere MicroSolutions en Broadcast.com op, die beide met aanzienlijke winst werden verkocht. Cuban heeft geïnvesteerd in diverse sectoren, van technologie en media tot sport en entertainment. Hij is een opvallende figuur in de NBA, bekend om zijn actieve betrokkenheid bij de Mavericks en frequente geschillen met de competitieleiding. Buiten zijn zakelijke activiteiten staat Cuban ook bekend om zijn filantropische werk, politieke commentaren en verschijningen in reality-tv.

 

Wat is het vermogen van Mark Cuban?

Volgens Forbes wordt het vermogen van Mark Cuban geschat op $4,6 miljard. Hij heeft deze miljarden vergaard door te investeren in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, media en cryptocurrency. Op 32-jarige leeftijd werd Mark Cuban multimiljonair toen hij MicroSolutions verkocht voor $6 miljoen. Later verkocht hij Broadcast.com aan Yahoo voor $5,6 miljard, voordat de dotcom-bubbel barstte.

Belangrijke bronnen van rijkdom

Een belangrijke bron van het vermogen van Mark Cuban is zijn eigendom van de Dallas Mavericks in de NBA, die in oktober 2022 werden gewaardeerd op $3,3 miljard. Daarnaast heeft hij ook Mark Cuban Cost Plus Drug Co. gelanceerd en heeft hij geïnvesteerd in media, startups en allerlei andere bedrijven.

Mark Cuban’s verhaal is een verhaal van doorzettingsvermogen en van slim investeren. Hij heeft een neusje voor business en deze volgt hij dan ook. We zijn benieuwd wat de volgende stap gaat zijn voor de Amerikaanse ondernemer.