In de wereld van horloges is er altijd ruimte voor innovatie en technische prestaties. Een nieuwe onafhankelijke horlogemaker, Stéphane von Gunten, heeft met zijn De Haute Rive Honoris I een indrukwekkende prestatie geleverd. Dit uurwerk biedt namelijk een gangreserve van maar liefst 40 dagen.

Een Eerbetoon en een Nieuwe Prestatie

De Honoris I is ontworpen als eerbetoon aan Irénée Aubry, een voorganger van von Gunten die in het verleden patent had op het iconische achtdaagse Hebdomas-uurwerk. Met dit nieuwe uurwerk wil von Gunten de prestatie van Aubry eren en tegelijkertijd laten zien dat hij zelf ook in staat is om technisch hoogstaande horloges te maken.

Een Elegante en Functionele Vormgeving

Het ontwerp van de Honoris I is elegant en draagbaar, met een hoogte van slechts 11,95 mm en een diameter van 42,5 mm. Het horloge heeft een grand feu geëmailleerde wijzerplaat en een gouden gecanneleerde lunette met 60 brede facetten. Deze details geven het horloge een luxe uitstraling.

Debuutuurwerk met gangreserve van 40 dagen De Haute Rive Honoris I

Technische Complexiteit en Functionaliteit

Maar naast het esthetische aspect toont de Honoris I ook verschillende gecompliceerde mechanische elementen. Zo heeft het uurwerk onder andere een drie meter lange drijfveer, wat bijdraagt aan de indrukwekkende gangreserve van 40 dagen. Daarnaast bevat het horloge ook een vliegende tourbillon en een functiekeuzekolomwiel.

Exclusiviteit en prijskaartje

De Haute Rive Honoris I is echter geen massaproduct. Het horloge is gelimiteerd tot ongeveer 10 stuks per jaar, wat bijdraagt aan de exclusiviteit ervan. Met een prijskaartje van € 150.000 is dit uurwerk zeker niet voor iedereen weggelegd. Het richt zich op verzamelaars en liefhebbers die houden van unieke en hoogwaardige horloges.

Debuutuurwerk met gangreserve van 40 dagen De Haute Rive Honoris I..

Al met al is de De Haute Rive Honoris I een indrukwekkend debuutuurwerk dat zowel technisch als esthetisch veel te bieden heeft. Het combineert een lange gangreserve met elegant design en gecompliceerde mechanische elementen. Als eerbetoon aan Irénée Aubry laat Stéphane von Gunten zien dat hij in staat is om horloges van wereldklasse te creëren.

Dus, als je op zoek bent naar een exclusief uurwerk met geweldige prestaties, dan kan de Honoris I zeker interessant zijn. Maar wees er snel bij, want met beperkte beschikbaarheid zal dit uurwerk al snel uitverkocht zijn.