De gerenommeerde Italiaanse autofabrikant, Ferrari, staat op het punt cryptocurrency te accepteren als een innovatieve betaalmethode voor hun luxueuze supercars. In de aanvangsfase zal dit programma uitsluitend beschikbaar zijn voor klanten in de Verenigde Staten, met toekomstplannen om dit uit te breiden naar Europese klanten.

 

Waarom heeft Ferrari besloten Crypto te accepteren?

Enrico Galliera, de CEO van Ferrari, heeft verklaard dat het bedrijf cryptocurrency nu beschouwt als een aantrekkelijk alternatief. Dit komt doordat crypto miners steeds vaker gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, wat de milieu impact vermindert. Daarnaast biedt het accepteren van cryptocurrency nieuwe kansen voor het merk om potentiële kopers aan te trekken die hun vermogen hebben opgebouwd met behulp van cryptocurrency’s.

Ferrari accepteert crypto als betalingsmiddel voor hun auto's in de Verenigde Staten

Wat zijn de implicaties voor de Verkoop van Ferrari?

Vorig jaar verkocht Ferrari meer dan 13.000 auto’s, en met de introductie van cryptocurrency als betaalmiddel wordt verwacht dat dit aantal in de toekomst verder zal stijgen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze nieuwe betalingsoptie niet beschikbaar zal zijn in China, waar cryptocurrency momenteel verboden is.

 

Uitbreiding naar Europa in de toekomst

Afhankelijk van het succes van het Amerikaanse programma heeft Ferrari plannen om de mogelijkheid om met cryptovaluta te betalen ook in Europa aan te bieden. Dit zou een aanzienlijke stap zijn voor het bedrijf en getuigen van een grotere integratie van cryptocurrency in de auto industrie.

Het besluit van Ferrari om cryptocurrency te accepteren als betalingsmiddel voor hun luxe auto’s markeert een duidelijke verandering in de acceptatie van cryptocurrencies in de auto industrie. Hiermee opent Ferrari de deur naar een groeiende markt van crypto investeerders die nu ook in staat zijn een Ferrari aan te schaffen. Het merk weet hiermee potentiële kopers aan te spreken die hun vermogen hebben opgebouwd met digitale valuta en nu dus ook door dat aan te bieden het milieu te verbeteren.