Het verhaal van de Cartier Santos begon in 1904, toen de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont een uitdaging besprak met zijn vriend Louis Cartier. Santos-Dumont wilde een zakhorloge gebruiken tijdens het vliegen, maar vond dit buitengewoon onhandig. Geïnspireerd door de elegante dameshorloges van die tijd, besloot Louis Cartier een oplossing te vinden voor deze ongemakken en ontwikkelde hij een horloge dat om de pols gedragen kon worden.

Dit nieuwe model wordt beschouwd als het allereerste heren polshorloge, het pioniershorloge voor piloten, en zelfs het eerste sporthorloge. Het revolutionaire ontwerp van de Cartier Santos zorgde ervoor dat horloges niet langer alleen praktisch waren, maar ook een stijlvolle uitstraling konden hebben.

Evolutie van de Cartier Santos

Gedurende de jaren heeft de Cartier Santos verschillende gedaanteverwisselingen ondergaan, maar behoudt nog steeds opvallende kenmerken die bijdragen aan zijn iconische status. Zo heeft het horloge bijvoorbeeld nog steeds een lunette die met schroeven is bevestigd en platte geometrische vormen bevat, wat dit model kenmerkt.

Ook al gelezen over de geschiedenis van Cartier? Lees hier meer.

Diverse Modellen en Prijsklassen

De Cartier Santos is verkrijgbaar in diverse modellen en prijsklassen. Hier zijn de top 3 modellen, variërend van instapniveau tot luxe.

Santos-Dumont Small

Dit instapmodel maakt gebruik van een quartz uurwerk en is verkrijgbaar met een stalen kast of een kast van roestvrij staal met roségoud. Ondanks zijn eenvoudige ontwerp behoudt dit model nog steeds de onmiskenbare stijl van de Cartier Santos en komt met een aardig prijs kaartje van tussen de € 3500 tot € 6500.

Het mooie verhaal achter de Cartier Santos

Santos de Cartier Medium

Dit model is uitgerust met een automatisch uurwerk en is beschikbaar in staal, geelgoud of roségoud, en geelgoud of roségoud met diamanten en vaak ook wat meer modellen in verschillende kleuren. Met zijn iets grotere formaat en luxueuzere materialen bevindt dit model zich in het midden van het prijsbereik van de Santos-collectie. En komt met een gemiddelde prijs van € 7000.

Het mooie verhaal achter de Cartier Santos

Santos-Dumont Skeleton Extra large

Als je op zoek bent naar een exclusief en hoogwaardig horloge, dan is dit model perfect voor jou. De Santos-Dumont Skeleton Extra large heeft een handopwindbaar uurwerk en een kast van witgoud. Bovendien bevat dit horloge skeletwijzerplaten, waardoor je het intrigerende uurwerk in actie kunt zien. Met een heftig begin prijs van € 30.000

Het is van belang op te merken dat de werkelijke prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio, de verkoper en eventuele aanpassingen aan het horloge.

Een Symbool van elégance en Innovatie

De Cartier Santos is niet slechts een tijdloos horloge, maar ook een symbool van elegantie en innovatie. Het verhaal achter dit iconische horloge maakt het des te bijzonderder voor zowel verzamelaars als liefhebbers van fraaie uurwerken.

Als je op zoek bent naar een horloge dat niet alleen functioneel is, maar ook een gevoel van luxe uitstraalt, dan verdient de Cartier Santos zeker je aandacht. Met zijn rijke geschiedenis en tijdloze ontwerp zal dit horloge zonder twijfel een pronkstuk zijn voor elke horlogeliefhebber.