Inter Miami aanvaller en wereld kampioen Lionel Messi is de best betaalde speler van de MLS, met een gegarandeerde jaarlijkse vergoeding van ongeveer € 20 miljoen. Dit bedrag vestigt een nieuw record in de competitie. Naast zijn salaris ontvangt Messi ook een commissie op de Apple-tv deal van de MLS, waardoor zijn totale compensatie tussen de € 55 en € 60 miljoen ligt.

Messi en zijn impact op MLS Salarisstructuur

De komst van Messi naar Inter Miami heeft ervoor gezorgd dat het team bovenaan de ranglijst van team salarissen in de MLS staat. Samen met zijn teamgenoten Sergio Busquets en Jordi Alba heeft Messi Inter Miami naar nieuwe hoogten gebracht. De totale gegarandeerde compensatie voor het team bedraagt nu ongeveer € 40 miljoen, meer dan het dubbele van vorig jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

MLS salarissen en Toekomstperspectieven

Het gegarandeerde salaris van Messi is niet alleen het hoogste in de geschiedenis van de MLS, maar overtreft ook het vorige recordbedrag van € 15 miljoen dat Lorenzo Insigne verdiende. Andere spelers die behoren tot de top vijf bestbetaalde spelers in de MLS zijn Xherdan Shaqiri, Javier Hernandez en Federico Bernardeschi.

In het algemeen zijn salarissen in de MLS gestegen. De gemiddelde gegarandeerde basiscompensatie voor alle spelers is met 5% gestegen en de mediane gegarandeerde basisvergoeding is zelfs met 13% gestegen.

Wat betreft de teamlonen staat Inter Miami bovenaan de lijst, gevolgd door Toronto FC en LA Galaxy. Aan de andere kant van het spectrum heeft Orlando City de laagste loonlijst, met FC Cincinnati op de 21e plaats, ondanks hun overwinning in het Supporters’ Shield.

De salarisstatistieken laten zien dat de MLS serieus investeert in het aantrekken van grote namen als Messi om het niveau van competitie te verhogen en meer fans aan te trekken. De komst van Messi naar Inter Miami zal zeker een positieve invloed hebben op zowel het team als de populariteit van de MLS in het algemeen.

Het is interessant om te zien hoe deze stijgende salarissen en toenemende competitiviteit binnen de MLS zich verder zullen ontwikkelen en welke impact dit zal hebben op het voetballandschap in Noord-Amerika.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)