Porsche Design Horloge

Porsche Design staat bekend om zijn innovatieve en stijlvolle horloges, en de nieuwste toevoeging aan hun collectie is geen uitzondering. Het Chronograph 1 Utility-horloge heeft onlangs een upgrade gekregen met een indrukwekkende nieuwe Limited Edition die gebruikmaakt van titaniumcarbide voor verbeterde duurzaamheid en prestaties.

Geavanceerd Materiaal en Comfortabele Pasvorm

De keuze voor titaniumcarbide als materiaal voor het horloge is niet toevallig. Dit geavanceerde materiaal biedt verschillende voordelen vergeleken met traditionele materialen zoals staal of goud. Ten eerste is titaniumcarbide buitengewoon krasbestendig, waardoor het horloge er langer dan nieuw uitziet, zelfs bij dagelijks gebruik. Bovendien is het ook lichtgewicht, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm om de pols. En last but not least is titaniumcarbide hypoallergeen, waardoor mensen met een gevoelige huid het horloge zonder problemen kunnen dragen.

Porsche maakt een Chronograph horloge

Precisie en Functionaliteit

Naast de indrukwekkende materiaalkeuze wordt het Chronograph 1 Utility-horloge aangedreven door het Porsche Design WERK 01.240 chronograafkaliber. Dit hoogwaardige uurwerk is COSC-gecertificeerd. Dat betekent dat het voldoet aan de strenge precisievereisten die zijn gesteld door de officiële Zwitserse chronometercontrole-instantie. Bovendien beschikt het horloge over een flyback-functie, waardoor de gebruiker snel en eenvoudig de chronograaf kan resetten en opnieuw kan starten zonder te hoeven stoppen.

Een Historisch Tintje

Een opvallend kenmerk van de Limited Edition van het Chronograph 1 Utility-horloge is de wijzerplaat. Deze toont een schreeuwende marmotafbeelding, die een eerbetoon is aan de originele militaire versie van het horloge. De schreeuwende marmot was destijds een symbool dat werd gebruikt om troepen te waarschuwen voor gevaar, en Porsche Design heeft ervoor gekozen dit iconische beeld te behouden als eerbetoon aan zijn geschiedenis.

Porsche maakt een Chronograph horloge?

Variatie in Stijl

Wat betreft het bandje, wordt het Chronograph 1 Utility-horloge geleverd met een leigrijze kalfsleren band voor een klassieke uitstraling en comfortabele pasvorm. Daarnaast wordt er ook nog een extra witte textielband meegeleverd, zodat de drager kan variëren in stijl, afhankelijk van de gelegenheid.