Porsche, de vooraanstaande fabrikant van luxe auto’s, heeft aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Frauscher Shipyard, een gerenommeerde producent van hoogwaardige jachten, om gezamenlijk een exclusieve elektrische sportboot te ontwikkelen. Het resultaat van deze opwindende samenwerking is de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, een elektrisch jacht dat ongeëvenaarde prestaties en een luxueuze ervaring belooft.

Een Verfijnd Ontwerp en Geavanceerde Technologie

Gebaseerd op de populaire Frauscher 858 Fantom Air dag cruiser, behoudt de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air dezelfde afmetingen en rompontwerp als zijn conventionele tegenhanger, maar wordt aangedreven door Porsche’s geavanceerde elektrische technologie.

Porsche heeft zijn elektrische aandrijftechnologie speciaal geoptimaliseerd voor maritiem gebruik. De lithium-ionhoogspanningsaccu en elektromotor, ontwikkeld voor Porsche’s toekomstige volledig elektrische Macan, zijn op maat gemaakt voor dit jacht. Dit resulteert in indrukwekkende prestaties en een soepele vaarervaring.

Wat betreft opladen, kan de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air worden opgeladen bij Snellaadstations. Dankzij Porsche’s 800 volttechnologie is het jacht snel opgeladen, wat lange wachttijden tot het verleden laat behoren. Daarnaast is AC-opladen ook mogelijk, wat meer flexibiliteit biedt bij het opladen van de boot.

Porsche samenwerking voor een exclusieve elektrische sportboot

Luxe en Comfort voor Passagiers

Het ontwerp van de stuurstand en de hoofdconsole is toevertrouwd aan Studio F.A. Porsche, de interne ontwerpstudio van Porsche, bekend om zijn innovatieve en luxueuze ontwerpen. De stuurstand is uitgerust met een ergonomisch stuur en een hoofdconsole met geïntegreerde displays en bedieningselementen voor optimaal comfort en gemak tijdens het varen.

Met plaats voor maximaal negen passagiers biedt de Frauscher x Porsche 850 Fantom Air een ruime loungehoek, comfortabele zonneschermen en gestoffeerde banken voor een ontspannen vaarervaring. Aan boord zijn diverse voorzieningen beschikbaar, zoals bimini-tops voor schaduw op warme dagen, een elektrische ankerlier, een hoogwaardig geluidssysteem en zelfs een koelkast om drankjes koel te houden.

Porsche samenwerking voor een exclusieve elektrische sportboot

Veelzijdigheid en Milieubewustheid

Dit elektrische jacht is geschikt voor zowel binnenwateren als de open zee. Het is ontworpen voor emissievrije en stille tochten door havens en baaien, maar kan ook ruwe wateromstandigheden aan en kan dienen als tender voor superjachten in kustgebieden.

Exclusiviteit en Beschikbaarheid

De Frauscher x Porsche 850 Fantom Air zal beschikbaar zijn in een exclusieve eerste editie, beperkt tot slechts 25 exemplaren. Klanten kunnen nu al hun bestelling plaatsen, met levering gepland voor 2024. Voor meer informatie en om zich te registreren, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Frauscher.

Porsche samenwerking voor een exclusieve elektrische sportboot

Bron: Porsche