Het ene moment zit u op een boerderij tussen de schapen. Het volgende moment zit u op een jacht, te genieten van een heerlijk glas champagne. Alles kan, bewijst Terry Clune met zijn verhaal.

De  CEO en oprichter van het gerenommeerde CluneTech, heeft met zijn fingerspitzengefühl voor business en visionaire geest een indrukwekkend fortuin vergaard in de bloeiende fintech industrie. Met zijn acht succesvolle bedrijven die wereldwijd softwareoplossingen bieden aan vooraanstaande ondernemingen en universiteiten zoals Barclays, Wells Fargo en Harvard University, heeft Clune zichzelf opgeworpen als een pionier in de competitieve wereld van de fintech.

Een nederig begin

Terry heeft twee Ierse ouders, maar werd geboren in Londen. Maar al op jonge leeftijd keerde Clune terug naar het prachtige Ierland. Hij studeerde bedrijfskunde aan het prestigieuze Trinity College en begon een bedrijf dat Ierse studenten hielp bij het vinden van werk in Duitsland. Deze baanbrekende ervaring plantte het zaadje dat leidde tot de oprichting van Taxback, een innovatief bedrijf dat Ieren ondersteunt bij het terugvorderen van buitenlandse belastingen.

Maar het pad naar triomf is een pad met veel hobbels. De jonge Clune begon zijn eerste onderneming op een bescheiden leeftijd van slechts acht jaar. Hij handelde in gebruikte mestzakken – een gewaagde zet voor zo’n jeugdige geest. Het was echter tijdens deze vroege stappen in het ondernemerschap dat Clune al snel werd geconfronteerd met geduchte concurrentie die slimmer bleek te zijn dan hijzelf. Deze ervaring diende echter als een waardevolle les die de basis zou leggen voor al zijn latere succes.

Transfermate, Sprintax en CluneTech

Vandaag de dag is Clune’s grootste investering TransferMate uitgegroeid tot Ierland’s nieuwste “unicorn” met een waardering van maar liefst $1 miljard. Maar dat is nog niet alles! Hij verkocht ook zijn internationale salarisadministratiebedrijf voor een verbluffende $630 miljoen. Clune’s toekomstplannen omvatten het verwerven van kapitaal voor Sprintax (ook deel van de CluneTech groep) en het realiseren van succesvolle IPO’s voor andere veelbelovende bedrijven. Naar verwachting zal hij binnen één of twee jaar de felbegeerde status van miljardair bereiken.

Ondanks zijn enorme successen blijft Clune echter een bescheiden en vastberaden persoon. Hij hecht meer waarde aan een gewoon leven dan aan geld en zoekt geen erkenning of aandacht. Voor hem is dit huidige succes slechts het begin van een lange reis, en hij heeft geen plannen om binnenkort met pensioen te gaan. Daaruit kunnen we concluderen dat Terry, die natuurlijk al lang met pensioen zou kunnen, opereert vanuit passie en niet vanuit hebberigheid.

Het draait allemaal om mindset

Clune’s ondernemersgeest werd verder aangescherpt door zijn strijd om zijn bedrijf in de jaren ’90 met minimale middelen op te zetten. Hij moest zich voortdurend aanpassen aan verschillende culturen en belastingsystemen.  Zijn vastberadenheid, bescheidenheid en grenzeloze ondernemingszin hebben hem geholpen om van een eenvoudige schapenhouder uit te groeien tot een trotse miljardair in de bloeiende fintech industrie. Met zijn bedrijven heeft hij niet alleen winstgevendheid bereikt, maar ook waarde toegevoegd aan de financiële sector. 

Wij zijnerg benieuwd naar het verdere verloop van Terry’s loopbaan. Één ding lijkt zeker: we gaan nog veel van Clune horen.