De Rolex Datejust heeft wereldwijd erkenning gekregen vanwege zijn tijdloze ontwerp en betrouwbare prestaties. Het horloge maakte zijn debuut in 1945 als het allereerste polshorloge met een datumaanduiding op de wijzerplaat en heeft sindsdien een iconische status verworven in de horloge-industrie.

Een blik op de verschillende modellen

Het instapmodel binnen de Datejust-serie is doorgaans de Datejust 36. Dit elegante horloge, vervaardigd uit edelstaal, staat bekend om zijn tijdloze stijl waarin duurzaamheid en elegantie harmonieus samenkomen. Het kenmerkende Rolex “cycloop” vergrootglas boven de datum is hier ook aanwezig. De Datejust 36 biedt keuzes tussen een gladde of geribbelde bezel en diverse wijzerplaatkleuren en indexopties om aan verschillende smaken te voldoen.

De Rolex Datejust: een iconisch horloge met tijdloos design

Elegante opties voor dames

Voor dames is er de Lady-Datejust, een verfijnder en kleiner horloge dat ontworpen is om hun elegantie en stijl te benadrukken. Dit horloge is verkrijgbaar in edelstaal, geelgoud of een combinatie van beide, waardoor er voor iedere vrouwelijke drager een geschikte optie is.

De Rolex Datejust: een iconisch horloge met tijdloos design

Een Overzicht van de Prijsklassen

Een andere populaire variant in de Datejust-serie is de Rolex Datejust 41. Dit horloge heeft een grotere en eigentijdse uitstraling in vergelijking met de klassieke Datejust. Het is beschikbaar in verschillende materialen, waaronder edelstaal, geelgoud en Rolex’s eigen “Rolesor” combinatie van goud en staal.

Voor wie op zoek is naar nog meer luxe, zijn er ook high-end versies van de Datejust beschikbaar, zoals de Datejust Pearlmaster. Dit horloge is rijkelijk versierd met diamanten voor een extra vleugje weelde. De Pearlmaster is verkrijgbaar in witgoud, geelgoud en everose goud en kan worden gepersonaliseerd met waardevolle stenen zoals diamanten, saffieren of robijnen.

Betaalbare Opties voor Horlogeliefhebbers met een Budget

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een Rolex Datejust-horloge met een budget van minder dan € 5000, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een populaire keuze is de vintage Datejust referentie 1601. Dit horloge is verkrijgbaar in verschillende metalen opties, waaronder roestvrij staal, goud en tweekleurig. Het staat bekend om zijn opvallende “Pie Pan” wijzerplaat en kan nog steeds voor minder dan € 5000 worden gevonden.

De Rolex Datejust een iconisch horloge met tijdloos design

Moderne opties onder € 5000

Daarnaast zijn er ook moderne opties onder € 5000, zoals de Rolex Datejust 36 ref. 116234. Dit model biedt moderne functies en is recentelijk uit productie genomen, waardoor het een gewilde keuze is onder verzamelaars. Er zijn ook modellen zoals de Rolex Datejust ref. 16233 met het iconische tweekleurige ontwerp, voorzien van krasbestendig saffierglas en het kaliber 3135 eeuwigdurend uurwerk.

De Rolex Datejust een iconisch horloge met tijdloos design

Boven het € 5000 budget

Voor iets boven het € 5000 budget zijn er ook opties zoals de Rolex Datejust 41 ref. 126300 en de Datejust 36 ref. 126200. Deze horloges zijn vervaardigd uit hoogwaardig 904L Oysterstaal en worden aangedreven door het kaliber 3235 uurwerk. Ze bieden een scala aan wijzerplaat en armbandopties, waardoor er voor elke smaak iets te vinden is.

 

Horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige Rolex Datejust. Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de markt, de staat van het horloge en eventuele extra functies of customization-opties. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een erkende juwelier bij het maken van uw uiteindelijke keuze.