Een zeldzame klassieke Ferrari 250 GTO, beschouwd als een van de meest zeldzame en waardevolle auto’s ter wereld, staat op het punt om geveild te worden. Deze specifieke Ferrari behoort tot de selecte groep van slechts 36 ooit geproduceerde 250 GTO’s, waardoor hij een uiterst gewilde schat is onder verzamelaars.

Belangrijke kenmerken van de Ferrari 250 GTO

De Ferrari 250 GTO, ontworpen door de befaamde Giotto Bizzarrini, maakte zijn debuut in 1962 als een geüpgrade versie van de 250 GT. Deze uitzonderlijke auto was uitgerust met een 3,0-liter V12-motor met een indrukwekkend vermogen van 300 pk. Het chassis was voorzien van lichtgewicht buizen om de wegligging te verbeteren, terwijl het lagere zwaartepunt bijdroeg aan de fenomenale prestaties.

Zeldzame klassieke Ferrari 250 GTO op weg naar veiling

Unieke kenmerken van chassisnummer 3765

Chassisnummer 3765 behoort tot een zeldzaam trio van slechts drie 250 GTO’s die werden uitgerust met een krachtige 4,0-liter V12-motor, speciaal vervaardigd voor uithoudingsraces. Deze prachtige auto heeft een indrukwekkende racegeschiedenis: in 1962 won hij zijn klasse tijdens de legendarische 1000 kilometer van de Nürburgring en veroverde een eervolle tweede plaats in het algehele klassement.

Zeldzame klassieke Ferrari 250 GTO op weg naar veiling

Indrukwekkend raceverleden en prestaties

Gedurende de afgelopen 38 jaar onder de hoede van de huidige eigenaar heeft de auto schitterende prestaties geleverd. Hij heeft deelgenomen aan diverse concoursshows en heeft een schat aan prijzen in de wacht gesleept, waaronder de felbegeerde “Best in Show” award tijdens het prestigieuze Amelia Island Concours d’Elegance.

De verwachtingen voor de veiling zijn hooggespannen. Deskundigen schatten dat deze Ferrari 250 GTO op de aankomende veiling een recordbedrag van maar liefst $ 60 miljoen(€ 55 miljoen of zelfs meer zal opbrengen. Dit is een buitengewone kans voor gepassioneerde autoliefhebbers en verzamelaars om een icoon uit de autogeschiedenis in handen te krijgen, en wellicht een waardevolle investering voor de toekomst. De veiling zal ongetwijfeld de aandacht trekken van autoliefhebbers en kenners van over de hele wereld, en het is een evenement dat nu al wordt bestempeld als een historische gebeurtenis in de wereld van klassieke auto’s.

Zeldzame klassieke Ferrari 250 GTO op weg naar veiling

bron: rmSothebys