van WOp 5 december organiseert Christie’s, het vooraanstaande veilinghuis, een aanstaande veiling waarbij een zeer zeldzaam horloge onder de hamer zal komen dat ooit in het bezit was van de beroemde popartkunstenaar Andy Warhol, welke overleed in 1987. Het betreft de Patek Philippe Perpetual Calendar, Referentie 3448. Dit unieke uurwerk maakt deel uit van een exclusieve collectie van Warhol en wordt beschouwd als een bijzonder verzamelobject.

De zeldzame Patek Philippe Perpetual Calendar van Andy Warhol

De Patek Philippe Perpetual Calendar werd voor het eerst geïntroduceerd in 1962 en bevatte destijds Pateks allereerste zelfopwindende eeuwigdurende kalenderbeweging. Het exemplaar dat ooit eigendom was van Andy Warhol heeft een laat series wijzerplaat en behoort naar verluidt tot één van de slechts 450 exemplaren die ooit zijn geproduceerd.

Andy Warhol Patek Philippe

Bron: Christie’s

Volgens Christie’s verkeert het horloge in uitstekende staat, met een prachtig bewaarde wijzerplaat en perfect duidelijke markeringen en handtekeningen. Het veilinghuis schat dat het horloge tussen de $ 350.000 en $ 600.000 zal opbrengen.

Andere opmerkelijke horloges bij de veiling

Naast de Patek Philippe van Andy Warhol zullen er tijdens de veiling ook andere opmerkelijke horloges worden aangeboden. De collectie omvat onder andere een Patek Philippe Sky Moon Tourbillon, gewaardeerd op een waarde tussen $ 1,2 miljoen en $ 2,2 miljoen, een F.P. Journe Tourbillon Souverain met een geschatte waarde van $500.000 tot $1 miljoen, en een unieke Richard Mille RM 018 Tourbillon met eveneens een geschatte waarde tussen $ 500.000 en $ 1 miljoen.

Deze veiling is van bijzonder belang voor verzamelaars, kunstliefhebbers en horlogeliefhebbers over de hele wereld. Het biedt hen de mogelijkheid om in het bezit te komen van exclusieve stukken die niet alleen historische waarde hebben, maar ook symbool staan voor buitengewoon vakmanschap.

De veiling zal plaatsvinden in New York en Christie’s verwacht dat er veel interesse zal zijn vanuit verschillende delen van de wereld. Voor geïnteresseerden is dit dan ook de kans bij uitstek om hun collectie uit te breiden met een aantal van deze unieke exemplaren. Check de site van Christie’s voor meer informatie.