Rolex, een van de meest gerespecteerde en bekende horlogemerken ter wereld, staat bekend om vakmanschap, precisie en tijdloze ontwerpen. De Day-Date, ook wel de ‘President’ genoemd, is een van de meest iconische collecties van Rolex en vertegenwoordigt een symbool van macht en succes met een rijke geschiedenis. Als je overweegt te investeren in een Rolex Day-Date model, zijn hier

De top drie modellen om in te investeren

 1. Rolex Day-Date President (ref. 1803 & ref. 18238)

  De Rolex Day-Date President is het klassiekste en iconische model binnen de Day-Date collectie. Deze horloges behouden altijd hun waarde dankzij het tijdloze ontwerp en het gebruik van 18-karaats goud. De ref. 1803, geïntroduceerd in 1956, en de latere versie, ref. 18238, met verbeterde functies zoals een automatisch uurwerk en saffierglas, hebben beide dezelfde klassieke uitstraling met een dagweergave op 12 uur en een datumweergave op 3 uur. Ze zijn tijdloos en blijven aantrekkelijk voor verzamelaars.

  De 3 Beste Rolex Day-Date modellen om in te investeren De 3 Beste Rolex Day-Date modellen om in te investeren

 2. Rolex Day-Date (ref. 118238)

  De Rolex Day-Date ref. 118238 is een modernere versie van de President, met een eigentijds uiterlijk en draagervaring. Dit model heeft een massieve 18-karaats gouden band en een bijgewerkte behuizing met dikkere hooggepolijste lugs. Hoewel de prijs van dit model aanzienlijk is gestegen in vergelijking met de vorige generatie, blijft het nog steeds meer dan $10k onder de prijs van het huidige Day-Date model. Dit maakt het aantrekkelijk voor investeerders die streven naar waardevolle horloges met potentieel rendement op lange termijn.

  De 3 Beste Rolex Day-Date modellen om in te investeren

 3. Rolex Day-Date II

  Geproduceerd tussen 2008 en 2015, heeft de Rolex Day-Date II een gedurfdere en sportievere uitstraling dan zijn voorgangers. Met een behuizing van 41 mm, vergelijkbaar met het huidige Day-Date 40 model, trekt dit horloge zeker de aandacht. Hoewel het momenteel misschien niet de volledige aandacht van verzamelaars krijgt, kan het beperkte aantal geproduceerde Day-Date II modellen juist een kans zijn voor investeerders. De mogelijkheid dat ze in de toekomst zeer gewilde objecten worden voor verzamelaars, maakt de Day-Date II een uniek en potentieel waardevol model om te overwegen.

  De 3 Beste Rolex Day-Date modellen om in te investeren

Deze top drie modellen vertegenwoordigen verschillende perioden en esthetiek binnen de Day-Date collectie. Elk model biedt unieke kenmerken en aantrekkelijke eigenschappen, waardoor ze potentieel hebben als investeringen. Of je nu kiest voor het klassieke President model, het moderne ref. 118238 model of het gedurfde Day-Date II model, u kunt er zeker van zijn dat u een horloge heeft dat niet alleen stijlvol is, maar ook waardevast blijft.