De Lamborghini Autentica, onthuld als één van de laatste maatwerkmodellen van het iconische Italiaanse automerk, is uitgerust met een krachtige 6,5-liter V12-motor. Deze auto vormt een eerbetoon aan de meesterwerken van Lamborghini-design, waaronder de Aventador, Sesto Elemento, Reventon en Veneno. Middels een opwindende video op Instagram krijgen we een exclusieve blik op het moment waarop de gelukkige eigenaar de sleutels ontvangt van deze zeer zeldzame supercar. De Lamborghini Autentica, een naam die wellicht onbekend is, belichaamt de pure opwinding van het ontvangen van een unieke sportwagen.

De unieke Lamborghini Autentica met gedeeld erfgoed

Naast de Autentica introduceerde Lamborghini eerder ook de Invencible coupé en Autentica roadster, beide ontworpen ter ere van hun natuurlijk aangeblazen V12-motor. Beide modellen delen niet alleen het erfgoed van Lamborghini-design, maar ook de koolstofvezel monocoque van de Aventador.

De Onthulling van de exclusieve Lamborghini Autentica Een ode aan Italiaans autodesign

Minimalistisch design voor puur rijplezier

Het interieur van zowel de Invencible als de Autentica is bewust minimalistisch gehouden, met 3D-geprinte luchtroosters, een carbonfiber interieur en een digitaal display. Het design benadrukt gewichtsbesparing en puur rijplezier, met eerbetoon aan de Italiaanse vlag in de bekleding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghinimedia)

Beide modellen worden aangedreven door een 769 pk sterke 12-cilinder 6,5-liter motor, gekoppeld aan een zevenversnellingsbak met vierwielaandrijving. Als de laatste auto’s met deze krachtbron vertegenwoordigen ze het summum van Lamborghini’s prestaties.

Hybride en elektrische technologie

Hoewel de Invencible en Autentica de laatste modellen zijn met een 12-cilinder motor, toont Lamborghini zijn evolutie met hybride technologie, zoals te zien bij de Revuelto, en het allereerste volledig elektrische model, de Lamborghini Lanzador.

Met een beperkte productie en een uniek ontwerp heeft Lamborghini geen prijs bekendgemaakt voor de Invencible en Autentica. Een schatting plaatst ze echter ruim boven $ 1 miljoen, waardoor deze modellen exclusieve droomauto’s worden voor verzamelaars wereldwijd.

De Lamborghini Autentica combineert prestaties en design op een unieke wijze. Met zijn krachtige V12-motor, opvallende styling en exclusiviteit vertegenwoordigt deze auto het toppunt van Lamborghini’s erfgoed. De gelukkige eigenaar van de 1-of-1 bolide kan zichzelf prijzen met een unieke supercar die bewondering zal oogsten waar hij ook verschijnt.