Wereldvoetbalbond FIFA moet € 20.548 betalen aan de Spaanse voetbalclub Real Madrid per dag dat middenvelder Eduardo Camavinga geblesseerd is. De 21-jarige Franse middenvelder raakte deze week zwaar geblesseerd bij een training van de Franse nationale ploeg. Hij heeft een buitenband in zijn rechterknie afgescheurd en is maanden uitgeschakeld.

De carrière van Eduardo Camavinga

Camavinga is één van de meest veelbelovende middenvelder van dit moment. De in Angola geboren Franse-Congolees begon zijn carrière bij de Franse subtopper Stade Rennais, waarna hij in 2021 transfereerde naar het koninklijke Real Madrid. In Spaanse dienst groeide Camavinga uit tot een vaste kracht. Hij wordt geroemd om het feit dat hij op vele posities uit de voeten kan, en is inmiddels onmisbaar in de formatie van trainer Carlo Ancelotti, evenals in de Franse nationale ploeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eduardo Celmi Camavinga (@camavinga)

Deze week wordt de reguliere competitie onderbroken voor de interlandweek, waar landen hun laatste EK-kwalificatiewedstrijden spelen, in aanloop naar het EK 2024 in Duitsland. Ook de Franse nationale ploeg gaat op voor de laatste twee wedstrijden. Op de training afgelopen donderdag ging het echter mis, toen Ousmane Dembélé (Paris Saint-Germain) en Camavinga met elkaar in duel waren. Daarbij raakte Camavinga zwaar geblesseerd: hij scheurde een buitenband in zijn rechterknie af en staat weken, zo niet maanden aan de kant. Tot begrijpelijke woede van zijn werkgever Real Madrid.

Clubs zijn namelijk verplicht hun spelers gedurende de interlandperiode af te staan aan de nationale teams. Het gebeurt echter vaak dat spelers met een blessure terugkeren naar hun clubs, die daardoor niet over ze kunnen beschikken. Het kost de teams veel geld. Ook het Nederlands Elftal – dat zaterdag tegen Ierland en dinsdag tegen Gibraltar speelt – heeft ermee te maken. Al verschillende spelers – Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Nathan Aké, Steven Bergwijn en Brian Brobbey – verlieten het trainingskamp in Zeist vroegtijdig met een blessure.

FIFA moet € 20.548 betalen aan Real Madrid voor elke dag dat Camavinga geblesseerd is

Enfin, ook Camavinga heeft dus te maken met een serieuze blessure. Dat heeft geresulteerd in het feit dat de FIFA nu € 20.548 aan Real Madrid moet betalen, per dag dat Camavinga aan de kant staat. Naar verwachting staat Camavinga zo’n twee maanden aan de kant, wat dus inhoudt dat de compensatie van de FIFA op kan lopen tot ongeveer € 1 miljoen.

Camavinga is dit seizoen in elke competitiewedstrijd in actie gekomen bij Real Madrid. De club uit de hoofdstad staat op de tweede plaats met 32 punten, twee punten achter koploper Girona, dat Daley Blind in de gelederen heeft.