Op 7 november werd tijdens een prestigieuze veiling van zeldzame juwelen bij Christie’s in Genève de grootste intern foutloze fancy vivid blue diamant ooit geveild. De aankondiging van de verkoop voor het ongelooflijke bedrag van $ 44 miljoen heeft wereldwijd de aandacht getrokken en de verwachtingen meer dan overtroffen.

De levendige pracht van de diamant Bleu Royal

Deze unieke diamant, bekend als “Bleu Royal,” heeft zich onderscheiden als een zeldzaam meesterwerk van de natuur. Wat deze diamant zo buitengewoon maakt, is niet alleen zijn onberispelijke kwaliteit, maar ook zijn opmerkelijke omvang. Met een gewicht van 17,6 karaat is “Bleu Royal” de grootste diamant in zijn soort. Het is een waar juweel van de natuur dat opmerkelijke schoonheid combineert met ongekende afmetingen.

“Bleu Royal” onderscheidt zich niet alleen door zijn omvang, maar ook door zijn levendige blauwe kleur. Deze diamant straalt een natuurlijke, rijke, en diepblauwe tint uit, wat bijdraagt aan zijn ongekende aantrekkingskracht. Het is een zeldzaamheid om een diamant met zo’n intense kleur te vinden, en dit draagt bij aan de algehele waarde en schoonheid van “Bleu Royal.”

Een symbool van luxe en tijdloze schoonheid

Een ander opmerkelijk kenmerk van “Bleu Royal” is zijn interne foutloosheid. Dit betekent dat er geen enkele onzuiverheid of imperfectie te vinden is in de kristalstructuur van de diamant. Een dergelijke zuiverheid is uiterst zeldzaam en benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van deze edelsteen, en verklaart ook direct de immense prijs.

De veiling bij Christie’s in Genève trok wereldwijde aandacht en enthousiaste bieders die streden om deze kostbare schat te verwerven. Het succes van de verkoop markeert een historisch moment in de wereld van juwelenveilingen en bevestigt de ongeëvenaarde schoonheid en zeldzaamheid van “Bleu Royal.”

De nieuwe eigenaar van “Bleu Royal” kan nu genieten van de pracht en praal van deze buitengewone diamant en deze koesteren als een waar symbool van luxe en tijdloze schoonheid. “Bleu Royal” zal blijven schitteren als een van de meest verbluffende edelstenen ooit ontdekt en geveild, en zijn naam zal voor altijd geassocieerd worden met grootsheid, schoonheid en tijdloze elegantie.