Landgoed Windesheim is een eeuwenoud landgoed gelegen tussen het Overijsselse Zwolle en Wijhe, in de nabijheid van de gemeenschap Windesheim. Dat landgoed van circa 660 hectare groot en met zeven slaapkamers wordt nu voor een op het oog zeer aantrekkelijke vraagprijs aangeboden, tot u het addertje onder het gras ontdekt.

Landgoed Windesheim nabij Zwolle voor ogenschijnlijk spotprijsje te koop aangeboden op Funda

Op een schitterende plek nabij Hanzestad Zwolle wordt landgoed Windesheim te koop aangeboden op Funda. Op het zoals gezegd circa 660 hectare grote landgoed rust de prachtige Rijksmonumentale voormalige tuinmanswoning, traditioneel gebouwd in de periode 1912-1918, met een inhoud van 998 m³ en een woonoppervlakte 217 m². De tuinmanswoning, gebouwd in een op Engelse cottages geïnspireerde stijl, is aan de buitenkant een parel om te zien, maar behoeft onderhoud en is van binnen gedateerd. Vandaar ook de relatief lage prijs.

Funda landgoed Windesheim

Gezien de locatie en de enorme uitstraling van de tuinmanswoning wil het landgoed beslist kwaliteit behouden, ten aanzien van het noodzakelijke onderhoud en de interne verbouwing met inachtneming van respect voor het Rijksmonumentale karakter van het landgoed. De vrijstaande schuur is tevens een bouwval en mag, in overleg met de grondeigenaar en de gemeente, vervangen worden door een nieuwe, passende schuur met een oppervlakte van maximaal 100 m².

Funda landgoed Windesheim

De totale vraagprijs bedraagt € 325.000, maar dat is nog exclusief de erfpacht, die overigens torenhoog is. Deze bedraagt namelijk € 14.000,- per jaar.

Indeling

De woning is onderverdeeld in een begane grond en een verdieping. Als u de lange hal doorwandelt, geraakt u in de ruime living en keuken met terrasdeur. Deze ruimtes ademen karakter, gekenmerkt door de schouw met rookkanaal. De keuken is verder voorzien van servieskasten en hoekaanrechtblok voorzien van vijfpits gasstel, oven uit 2021 en losse koelkast. Verderop op de begane grond zijn een portaal met toegang tot toiletruimte, voorzien van toilet en wastafel, wijnkelder en trapopgang naar verdieping te vinden. Er is ook nog een tweede hal met toegang tot de badkamer, voorzien van een douche, toilet en wastafel, tweede kelder (voormalige kolenstookruimte) en trapopgang naar de verdieping boven de aanbouw, evenals een werk-/slaapkamer.

Funda landgoed Windesheim

Op de verdieping zijn een overloop met vaste kasten, vier slaapkamers waarvan één slaapkamer met wastafel en één slaapkamer met vaste kasten, een badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet, afgetopt met een slaapkamer boven de aanbouw met wastafel en inbouwkasten te vinden.

Bent u op zoek naar een grote villa vol karakter, maar die wel bol staat van de uitdagingen? Bekijk hier de Funda-advertentie.