Het is een algemeen probleem: de alsmaar uit de pan rijzende woningprijzen. De gemiddelde prijs van een woning ligt vandaag de dag op zo’n € 440.000, maar er zijn gelukkig uitzonderingen in deze verhitte woningmarkt. Zo wordt in het Noord-Hollandse dorp Spanbroek een praktisch instapklare luxe woonboerderij te koop aangeboden, voor slechts € 425.000.

Luxe woonboerderij in Spanbroek wordt te koop aangeboden voor € 425.000

De betreffende woonboerderij staat zoals gezegd in het Noord-Hollandse dorp Spanbroek, een dorp met circa 4.500 inwoners, gelegen tussen Hoorn en Alkmaar. Aldaar aan de rand van die plaats rust op een perceel van 7.462 m² een woonboerderij die van alle gemakken voorzien is. Het betreft van origine een twee-onder-één kap, waarbij beide woningen onlosmakelijk van elkaar worden verkocht. Het wordt ook in z’n geheel aangeboden, zoals nu het geval is.

Woonboerderij Spanbroek

De boerderij, met een woonoppervlak van 80 m², is voorzien van een prachtige raampartij van boven tot onder, wat een mooie en natuurlijke lichtinval realiseert. Ook het uitzicht mag hierbij niet ontbreken. Vanuit deze raampartij kijkt de toekomstige bewoner uit op de prachtige tulpenvelden. De woning is door de huidige eigenaar weliswaar volledig onder handen genomen, deze werkzaamheden zijn echter nog niet voltooid. De nieuwe eigenaar moet nog even aan de slag om het te voltooien. De woonkamer en keuken lopen in elkaar over, verder treft u op de begane grond een berging en een badkamer, waar alle voorzieningen aanwezig zijn, het moet enkel nog aangesloten worden.

Woonboerderij Spanbroek

Op de eerste verdieping zijn twee slaapvertrekken en een vide te vinden.

Weelderigheid ten top voor de buitenliefhebber

Deze woonboerderij is bij uitstek geschikt voor de liefhebbers van het buitenleven. Dat komt mede door de locatie, Spanbroek, wat is omringd door weidse groene velden en schilderachtige waterwegen. De omgeving biedt dan ook volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te genieten van de prachtige vrije natuur. Ook de faciliteiten op het perceel passen goed bij deze mogelijkheden, want daar zijn onder meer een paardenbak, longeercircel en paardenboxen gesitueerd. Tevens is er rechts van het woongedeelte nog een schuur van circa 90 m².

Woonboerderij Spanbroek

De weelderige woning wordt zoals gezegd op Funda aangeboden voor € 425.000, een stuk lager dan gebruikelijk voor een woning met een dergelijke grootte en ruimte, maar daarbij dient wel in acht te worden genomen dat er ook nog het één en ander verbouwd dient te worden. Dit zal echter niet in de tonnen lopen. Mochten we uw interesse hebben gewekt, dan vindt u hier de Funda-advertentie.

Update: de woning is inmiddels onder voorbehoud verkocht.