Peter Bosz, de huidige hoofdtrainer van PSV, is een naam die in de Nederlandse voetbalwereld met bewondering wordt uitgesproken. Hoewel hij vaak wordt geassocieerd met het niet winnen van prijzen – wat niet meer van toepassing is, gezien hij aan het begin van het seizoen de Johan Cruijff Schaal met PSV won – is Bosz een trainer van formaat. Met indrukwekkende prestaties als coach, zoals het bereiken van de Europa League-finale met Ajax in 2017, heeft hij zijn naam internationaal gevestigd. Maar zijn succes gaat verder dan de grasmat. In dit artikel nemen we u mee op een reis van wie Peter Bosz is, zijn loopbaan in het voetbal, en de opbouw van zijn aanzienlijke vermogen.

De carrière van Peter Bosz

Peter Bosz werd geboren op 21 november 1963 in Apeldoorn, Nederland. Zijn liefde voor voetbal begon vroeg, en hij begon zijn carrière bij Apeldoornse Boys voordat hij de overstap maakte naar professionele clubs. Gedurende zijn carrière als speler vertegenwoordigde hij verschillende teams, waaronder Vitesse, RKC, Feyenoord en NAC Breda. Maar het was als coach dat hij zijn ware roeping vond.

Na zijn pensionering als speler, begon Peter Bosz zijn reis als voetbalcoach. Hij bouwde een indrukwekkende cv op, met stops bij verschillende clubs in binnen- en buitenland. Hij diende als hoofdcoach bij clubs als Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, en Bayer Leverkusen voordat hij de leiding overnam bij PSV.

Een van de hoogtepunten in zijn coachingscarrière was het bereiken van de Europa League finale met Ajax in 2017, waarbij hij het team naar de eindstrijd leidde en indruk maakte in de voetbalwereld. Ajax verloor de finale uiteindelijk met 0-2 van het geroemde Manchester United. Deze prestatie leverde hem de Rinus Michels Award op voor beste coach van het jaar in het seizoen 2016-2017.

Salaris en financieel succes

Het exacte salaris van Peter Bosz als hoofdtrainer bij PSV is niet openbaar bekendgemaakt. Maar gezien zijn indrukwekkende staat van dienst als coach bij verschillende buitenlandse clubs, mag worden aangenomen dat hij aanzienlijk meer verdient dan het gemiddelde salaris voor coaches in de Eredivisie.

Naast zijn coachingcarrière heeft Peter Bosz ook slim geïnvesteerd en zijn vermogen verder vergroot. In 2018 verkocht hij zijn villa in Vinkeveen, wat aanzienlijke winst opleverde. Hierdoor wordt zijn geschatte netto waarde op ruim € 16 miljoen geschat, waarmee hij wordt beschouwd als een multimiljonair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

Peter Bosz is een grote naam in de voetbalwereld. Zijn toewijding, talent, strategisch inzicht maar bovenal zijn aantrekkelijke spel hebben niet alleen geleid tot indrukwekkende prestaties op het veld, maar ook tot financieel succes buiten het veld. Als hoofdtrainer van PSV blijft hij de lat hoog leggen, zowel op sportief als financieel gebied.