De Zuid-Franse Côte d’Azur staat te boek als een bakermat voor de vermogende medemens en de meest luxe villa’s. Veel bekende Fransen, waaronder bijvoorbeeld model en actrice Brigitte Bardot, hebben zich aan de idyllische zuidkust gevestigd. Ook de voormalig Franse president Charles de Gaulle (1890-1970) woonde in dat gebied. De villa waarin hij resideerde is nu te koop verschenen. De vraagprijs? Zeker $ 30 miljoen.

Oude villa van Charles de Gaulle in de markt voor $ 30 miljoen

Charles de Gaulle werd in 1890 geboren in de Noord-Franse stad Lille en groeide uit tot een gedecoreerde militaire officier en staatsman, die van 1959 tot 1969 president van Frankrijk was en in 1970 stierf. Om zijn naam hoog te houden werd het vliegveld in Parijs naar De Gaulle vernoemd. Charles de Gaulle betrok de villa – gelegen in het dorp Beaulieu-sur-Mer tussen Nice en Monaco – vlak na de Tweede Wereldoorlog. Volgens de legende schreef hij tijdens zijn verblijf hier zijn beroemde toespraak over de bevrijding van Frankrijk.

Villa Charles de Gaulle

Het terrein van 1,2 hectare ligt achter imposante poorten in de rotsen die boven de charmante kustgemeente uitstijgen. Het huis ligt op slechts een steenworp afstand van het belangrijkste plein van het welvarende vakantieoord, Place du General de Gaulle – zeer toepasselijk. Het pand is volledig getransformeerd tot een über moderne villa met glazen wanden. Van De Gaulle’s verblijf aldaar is dus weinig meer te merken. Zoals gezegd staat het nu te koop voor $ 30 miljoen.

Slaapkamer villa Côte d'Azur

Als u de poort doorloopt geraakt u bij het koetshuis en de parkeerplaats. Een geplaveide oprit loopt de oprit op, waarna u bij de 11.000 m² woning geraakt. Een lift bedient alle drie de verdiepingen van het huis, dat negen slaapkamers met eigen badkamer en in totaal elf badkamers heeft. Glazen torens, waarvan er één een zwevende trap herbergt, flankeren de glazen voordeur. Er zijn houten vloeren en hoge ramen in een drietal ontvangstruimten, waaronder een enorme woonkamer die uitkijkt op het zwembad, en een ruime formele eetkamer met ingebouwde kasten. Volgens de advertentie zijn er twee ultramoderne keukens op de begane grond.

Negen slaapkamers met elk een eigen uitgebreide opbergruimte, kleedkamer en badkamer

Alle negen slaapkamers – en elf badkamers – bevinden zich op de bovenste twee verdiepingen, elk met uitgebreide opbergruimte, een kleedkamer en een eigen badkamer. De hoofdsuite beslaat bijna 1.000 m² en beschikt over twee kleedkamers en een grote badkamer, terwijl een gastenslaapkamer op penthouse-niveau is gehuisvest in een volledig glazen ruimte die uitkomt op een privé-terras met prachtig uitzicht op de idyllische Franse kustlijn. Tot slot is er een groot terras om volledig te ontspannen. Ook is er een verwarmd met mozaïek betegeld zwembad. Naast het hoofdgebouw omvat het pand conciërgewoningen en diverse studio’s voor gasten of huishoudelijk personeel.

Zwembad villa Charles de Gaulle

Het pand wordt te koop aangeboden door vastgoedmakelaar Douglas Ellimen. Bekijk hun site voor meer informatie.