Alisha Lehmann is op dit moment misschien wel de bekendste voetbalster ter wereld. Met ruim 16 miljoen volgers op Instagram scoort ze zowel op als buiten het veld. Die bekendheid blijft ook bij de bekendere individuen niet onopgemerkt: in een podcast vertelt de 24-jarige Zwitserse dat ze een aanbod van € 100.000 ontving om een andere voetballer een nacht te vergezellen.

De carrière van Alisha Lehmann

Alisha Lehmann is een 24-jarige Zwitserse voetbalster, momenteel als spits actief bij de Engelse voetbalclub Aston Villa uit Birmingham. Ze speelde in de jeugdopleiding van de Zwitserse club FC Konolfingen. Daarna vervolgde ze haar loopbaan bij BSC Young Boys, waar ze in 2016 met het hoogste vrouwenteam uitkwam in de hoogste divisie. Met haar prestaties bij de Zwitserse club verdiende ze een transfer naar de machtige Engelse Premier League, waar ze een contract tekende bij de Londense voetbalclub West Ham United.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alisha Lehmann (@alishalehmann7)

Daar speelde ze 42 wedstrijden, alvorens ze in de tweede helft van het seizoen 2020/2021 werd uitgeleend aan Everton. Eind juni 2021 werd bekend dat Lehmann een contract had getekend bij Aston Villa. In juli 2022 verlengde ze haar contract met een jaar, nadat ze 23 keer in actie was gekomen en vier doelpunten had gemaakt tijdens haar eerste seizoen bij de club. Lehmann is nog altijd actief voor de club uit Birmingham.

Maar ook buiten het veld timmert de voetbalster inmiddels hard aan de weg. Op Instagram heeft ze ondertussen meer dan 16 miljoen volgers verzameld, welke hoofdzakelijk mannen zijn, die haar vooral vanwege haar uiterlijk volgen.

Aston Villa-voetbalster krijgt bijzonder aanbod van andere voetballer

Haar bekendheid blijft zoals gewoonlijk ook niet onopgemerkt bij de wat bekendere individuen. In de Duitse podcast DirTea Talk van de Duitse rapper Shirin David doet Lehmann een opmerkelijk verhaal uit de doeken. Zo zou ze, tijdens een avond uit in Miami met vriendinnen, een aanbod hebben gekregen van een ‘beroemde voetballer’. Dat aanbod zou een gift van € 100.000 omvatten, als Lehmann de desbetreffende voetballer een nacht zou vergezellen.

Dat kwam tot stand nadat de voetballer, wiens naam tot op heden onbekend is, eerst een appje had gestuurd naar de voetbalster met diezelfde vraag. Toen zij daar geen gehoor aan gaf, probeerde de voetballer het via een beveiliger die Lehmann tijdens de avond uit vergezelde. De reactie van Lehmann op het voorval: “Geen kans! En hoe dan ook: 100.000 maar? Natuurlijk gaf ik geen antwoord, het was gek”. Wie de voetballer is, wil de Zwitserse niet uit de doeken doen, maar hij moet desondanks op zijn tellen passen: “Het punt is dat ik het bericht nog steeds heb, hij is een beetje dom.”

De Aston Villa-voetbalster had tot november 2022 een relatie met de Braziliaan Douglas Luiz, speler van het mannenteam van Aston Villa.