In Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, wordt binnenkort een uiterst zeldzame Maybach 57 S Xenatec Cruisero Coupé geveild. Het voertuig, gelimiteerd tot slechts acht exemplaren, staat op Nederlands kenteken en wordt nu dus verkocht. Wie het exemplaar wil bemachtigen zal een enkeltje Etihad Airways moeten boeken, aldaar wordt de Maybach later deze maand namelijk geveild.

Zeer zeldzame Maybach 57 S Xenatec Cruisero Coupé wordt geveild in Abu Dhabi

Maybach en ongeëvenaarde luxe is een combinatie die al jaren naadloos samengaat. De wagens van Maybach, qua naam nog altijd verbonden aan Mercedes-Benz, worden gekenmerkt door een achterbank van soepel leer met eindeloos veel hoofd- en beenruimte, beeldschermen, een ijskastje en een scala knopjes voor andere handige functies.

Maybach

Bron: Bonhams Cars

Zoals gezegd betreft deze Maybach een uiterst gelimiteerd model. Acht producties rolden uiteindelijk de fabriek uit, omdat de Duitse carrosseriebouwer Xenatec na de bouw van het achtste exemplaar failliet ging. Het exemplaar (chassisnummer. W09CTB237AWX01003) had indertijd een nieuwprijs van zo’n € 381.250, maar het door Xenatec onder handen genomen model kostte al gauw € 1 miljoen. Dat zorgde ervoor dat slechts een paar bevoorrechten de verbazingwekkende prestaties van de 57 S uit de eerste hand zouden ervaren, en omdat waarschijnlijk te weinig mensen een exemplaar kochten ging het Duitse bedrijf failliet.

Maybach

Bron: Bonhams Cars

Het desbetreffende binnenkort te koop aangeboden model uit 2010 is nummer drie in die serie, en werd destijds afgeleverd aan een vermogende klant in Saoedi-Arabië die hoogstwaarschijnlijk was gecharmeerd van het luxe uitstralende wit-blauwe interieur.

De wagen is verder afgewerkt in schitterend gebroken wit, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in landen met een overwegend zonnig klimaat. Niet voor niets dat de veiling dan ook in Abu Dhabi plaats zal vinden. Nadat de Saoedische eigenaar afscheid had genomen van de exclusieve bolide, kwam hij in handen van een vermogende Nederlander, die een fervent verzamelaar bleek en al over een imposante collectie sportwagens beschikte. De Maybach heeft momenteel iets meer dan 33.000 kilometer op de teller en verkeert in een waanzinnige staat.

Nederlandse eigenaar

Zoals gezegd stond de Maybach een periode op Nederlands kenteken. Hij was in het bezit van Simon Frederiks, een Wijchense grote speler in de transportwereld. Hij heeft er nu toch voor gekozen zijn paradepaardje te verkopen.

Maybach

Bron: Bonhams Cars

Wat biedt de Maybach naast zijn ongekende luxe en exclusiviteit? In ieder geval 603 pk aan motorvermogen, welke een acceleratie van 4,9 seconden van 0 tot de 100 0-100 kilometer per uur biedt, met een topsnelheid van 270 kilometer per uur.

De Maybach zal eind november worden geveild op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, waar over enkele weken ook de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi wordt verreden. Naar schatting zal de wagen tussen de $ 550.000 en $ 650.000 opleveren. Bekijk meer informatie op de site van Bonhams Cars.