De wereld van exclusieve horloges staat bekend om zijn unieke exemplaren die verzamelaars en horlogeliefhebbers wereldwijd fascineren. Een opmerkelijk exemplaar in deze categorie is de zeldzame Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie, een gelimiteerd horloge dat werd verkocht voor een prijs van meer dan € 500.000.

Beperkte oplage van de Audemars Piguet met een vernieuwend ontwerp

Dit speciale uurwerk werd in 2020 uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 75 stuks en was exclusief beschikbaar voor VIP’s in het Midden-Oosten. Wat dit horloge zo bijzonder maakt, is het unieke ontwerp met een ijsblauwe wijzerplaat. Deze kleur geeft het horloge een ongelofelijk frisse uitstraling en roept beelden op van de prachtige wateren van de Arabische Golf.

Hoewel dit horloge buitengewoon zeldzaam is, is er momenteel één exemplaar beschikbaar op de markt voor € 400.000 – iets meer dan € 500.000 bij de huidige wisselkoers. Het horloge lijkt echter bijna in nieuwstaat te verkeren en wordt geleverd in een speciale turquoise doos, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en luxe uitstraling.

Zeldzame Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie gaat voor meer dan € 500.000 met maar slechts 75 exemplaren 

Ontwerp en Kenmerken

De Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie heeft een roestvrijstalen kast met de kenmerkende achthoekige vorm die zo typerend is voor de Royal Oak-modellen. Wat dit horloge echt onderscheidt, is de unieke kleur van de wijzerplaat – een levendig turkooisblauw geïnspireerd op het Yas Marina F1 Grand Prix-circuit in Abu Dhabi. Het horloge heeft ook het klassieke Grand Tappisserie-structuurpatroon op de wijzerplaat, wat zorgt voor een verfijnde en elegante uitstraling. Daarnaast beschikt dit exemplaar over subwijzerplaten die de dag-, datum- en maandweergave aangeven, evenals een maanfasevenster.

De cijfers en letters op de wijzerplaat en de buitenste track (die de weken in een jaar weergeeft) zijn uitgevoerd in het wit, waardoor het horloge echt opvalt. Het Zwitserse uurwerk van dit exclusieve exemplaar loopt op een extra dun automatisch uurwerk met een geskeletteerde gouden AP-rotor en 37 juwelen. De achterkant van het horloge is opengewerkt, waardoor je een prachtig zicht hebt op deze gouden rotor.

Zeldzame Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie gaat voor meer dan € 500.000 met maar slechts 75 exemplaren 

Bron: Diamond Watches London

Met slechts 75 exemplaren beschikbaar in 2020 en exclusief verkocht aan VIP’s in het Midden-Oosten, is de Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie een ongelooflijk zeldzaam uurwerk dat opvalt door zijn ijsblauwe wijzerplaat en speciale kenmerken. Met een prijs van meer dan € 500.000 is dit horloge niet alleen exclusief, maar ook zeer kostbaar. Als je op zoek bent naar een uniek stuk om toe te voegen aan je horlogecollectie, biedt dit exemplaar absoluut een bijzondere kans.