Deze zeldzame Rolex “Space-Dweller” trekt de aandacht van verzamelaars en horlogeliefhebbers over de hele wereld. Het verhaal achter dit horloge maakt het nog specialer. Na het verlies van het contract met NASA besloot Rolex om een speciale editie te maken die nauw verbonden was met ruimteverkenning. Door zijn gelijkenis met de reguliere ref. 1016 Explorer-horloges kan dit model gemakkelijk over het hoofd worden gezien door niet-ingewijden.

Het ontwerp van de Space-Dweller weerspiegelt zijn ruimtevaartthema op subtiele wijze. De zwarte wijzerplaat met vergulde graphics geeft een gevoel van mysterie en avontuur. Het gouden lichtgevende materiaal op de wijzers en indexen zorgt ervoor dat ze duidelijk zichtbaar zijn, zelfs in donkere omstandigheden. De toevoeging van de tekst Space-Dweller op de wijzerplaat maakt duidelijk dat dit horloge bedoeld is voor mensen die geïntrigeerd zijn door ruimte-exploratie.

Deze Rolex Space-Dweller is een unieke kans voor verzamelaars 

Vanwege zijn beperkte productie en de historische context waarin het is ontstaan, heeft de Rolex Space-Dweller een enorme aantrekkingskracht op verzamelaars. Het feit dat er maar weinig modellen ooit publiekelijk zijn verschenen, maakt het des te begeerlijker voor diegenen die een uniek en zeldzaam horloge willen bezitten.

Een zeldzame Rolex Space-Dweller wordt aangeboden op Phillips's The New York Watch Auction: NINE

Veilingen zoals The New York Watch Auction: NINE bieden de perfecte gelegenheid voor verzamelaars om deze zeldzame Rolex te verwerven. Het biedt ook een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en betekenis achter dit bijzondere horloge. De veilingcatalogus zal ongetwijfeld uitgebreide informatie bevatten over de oorsprong, kenmerken en bewezenance van het horloge.

De veiling

Voor potentiële kopers is het belangrijk om rekening te houden met de schattingen voorafgaand aan de veiling. Hoewel experts hebben voorspeld dat dit specifieke Space-Dweller-model tussen $50.000 en $100.000 zal worden verkocht, kunnen biedingen tijdens de veiling zelf hoger uitvallen vanwege de interesse van verzamelaars.

Of je nu een ervaren horlogeverzamelaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in deze unieke Rolex “Space-Dweller”, deze veiling belooft spannend en informatief te zijn. Het is een kans om getuige te zijn van een stukje geschiedenis en mogelijk zelfs eigenaar te worden van een buitengewoon zeldzaam horloge dat nauw verbonden is met de ruimtevaart.

Dus als je een passie hebt voor horloges en geïnteresseerd bent in het bezitten van een stuk horlogegeschiedenis, zorg er dan voor dat je Phillips’s The New York Watch Auction: NINE in december in de gaten houdt. Wie weet, misschien ben jij wel de gelukkige nieuwe eigenaar van deze uitzonderlijke Rolex “Space-Dweller”.

Een zeldzame Rolex Space-Dweller wordt aangeboden op Phillips's The New York Watch Auction: NINE