Bent u altijd al gefascineerd geweest door racewagens en droomt u ervan om er zelf in te rijden? Dankzij ABT Sportsline komt die droom nu een stapje dichterbij. Het Duitse tuner- en motorsportbedrijf heeft onlangs de XGT aangekondigd, hun limited-edition versie van de Audi R8 GT2. Wat deze auto zo bijzonder maakt, is dat hij ontworpen is voor gebruik op de openbare weg. Ja, u leest het goed: de XGT is een straatlegale Le Mans-racewagen.

De ultieme ABT-combinatie van performance en design

ABT staat bekend om zijn sterk gemodificeerde auto’s op basis van Audi’s en Volkswagens, maar weinig modellen hebben ooit zoveel aandacht getrokken als de XGT. Een blik op deze auto – waarvan ABT dit najaar testritten heeft gemaakt op de Nürburgring, volgens The Drive – laat direct zien waarom. De XGT is in feite een R8 met een indrukwekkende aerodynamische bodykit, geïnspireerd op zijn racewagen tegenhanger. Een gestroomlijnde motorkap, een enorme dakluchtinlaat en een grote achtervleugel geven hem een gespierde en atletische uitstraling zoals nooit tevoren

Natuurlijk is de XGT geen exacte kopie van de R8 GT2. ABT heeft enkele aanpassingen gedaan om de auto geschikt te maken voor straatgebruik. Hij wordt nog steeds aangedreven door een atmosferische 5,2-liter V10-motor (met 640 pk), gekoppeld aan een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling die het vermogen naar de achteras stuurt. Maar het brandstofsysteem van de racewagen is vervangen door het systeem dat normaliter in de reguliere sportauto te vinden is. Bovendien is er een speciaal uitlaatsysteem gemonteerd dat voldoet aan emissievoorschriften.

De binnenkant van de XGT is net zo minimalistisch als die van Audi’s racewagen, maar er zijn wel enkele luxe opties toegevoegd om je dagelijkse rit comfortabeler te maken. Denk hierbij aan airconditioning, een achteruitrijcamera in de handrem, elektronisch verstelbare zijspiegels en richtingaanwijzers. Ook zijn er nu deursloten en een startonderbreker, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat iemand er met jouw auto vandoor gaat terwijl u boodschappen doet.

Droomauto: de ABT Sportsline XGT, een straatlegale Le Mans-racewagen

Bron: ABT Sportline XGT

Een exclusieve oplage voor echte liefhebbers

ABT – XGT heeft plannen om slechts 99 exemplaren van de XGT te bouwen. Hoewel deze productierun waarschijnlijk snel volgeboekt zal zijn, moet je er wel rekening mee houden dat de prijs begint bij € 598.000 (ongeveer $ 656.000). Helaas zal de auto niet beschikbaar zijn in Noord-Amerika, maar we hebben het vermoeden dat Europese autoliefhebbers daar geen enkel probleem mee zullen hebben.

De ABT Sportsline XGT is de ultieme combinatie van performance en design. Met zijn straatlegale Le Mans-racewagen looks en indrukwekkende specificaties zal hij ongetwijfeld de harten van autoliefhebbers overal ter wereld sneller laten kloppen.