De Aston Martin DB6 sportberline werd geproduceerd tussen 1965 en 1971 als Aston Martin’s poging om de iconische DB5 te verbeteren. Met zijn prachtige tinnen afwerking en interieur van zwart leer en houten accenten, is het een auto die zowel elegantie als kracht uitstraalt. Onder de motorkap van de DB6 bevindt zich een indrukwekkende 4,0-liter zes-in-lijn motor. Deze krachtige motor is gekoppeld aan de originele handgeschakelde vijfversnellingsbak van ZF, waardoor hij een vermogen van 282 pk en een koppel van 295 Nm levert. Met een topsnelheid van 240 km/uur kan deze auto in slechts 8,2 seconden accelereren naar 100 km/uur.

Geschiedenis en opmerkelijke eigenaren van de Aston Martin DB6

De Aston Martin DB6 heeft door de jaren heen een indrukwekkende lijst van eigenaren aangetrokken. Onder hen bevinden zich beroemdheden zoals Prins Charles, Paul McCartney en Mick Jagger. Deze connectie met bekende persoonlijkheden heeft bijgedragen aan de status van deze auto als een prestigieus verzamelobject met een rijke geschiedenis.

Het chassisnummer 2660 van de Aston Martin DB6 uit 1966 zal worden geveild als onderdeel van Bonham’s California Online Winter Auction, die plaatsvindt van 4 tot 11 december. Wat deze veiling extra interessant maakt, is dat de auto zonder voorbehoud zal worden verkocht. Dit betekent dat er geen minimumprijs is vastgesteld, wat kan leiden tot een spannende biedoorlog tussen potentiële kopers.

Deze prestigieus Aston Martin DB6 verwachte een opbrengst van $250k

Bron: Bonhams

De Aston Martin DB6 is al lang een gewilde klassieke auto onder verzamelaars, en exemplaren in goede staat worden regelmatig verkocht voor ongeveer $ 250.000. Gezien de rijke geschiedenis en het feit dat deze specifieke auto zonder voorbehoud wordt verkocht, wordt verwacht dat de uiteindelijke verkoopprijs nog hoger zal zijn.

Toekomstige vooruitzichten

De DB6 heeft niet alleen historische waarde, maar blijft ook aantrekkelijk voor verzamelaars van klassieke auto’s. Zijn tijdloze ontwerp en associatie met beroemdheden maken hem een begeerd stuk autogeschiedenis. Het is dan ook waarschijnlijk dat de vraag naar de DB6 op de markt voor klassieke auto’s hoog zal blijven.

Deze prestigieus Aston Martin DB6 verwachte een opbrengst van $250k

De Bonham’s California Online Winter Auction biedt liefhebbers van klassieke auto’s de kans om unieke voertuigen aan hun collecties toe te voegen. Met de Aston Martin DB6 als een van de hoogtepunten van het evenement, belooft deze veiling een spannende gelegenheid te zijn om een stukje autogeschiedenis te bemachtigen.