Audemars Piguet slaat de handen ineen met niemand minder dan Travis Scott, de bekende rapper en muzikant. Deze samenwerking resulteert in een gelimiteerde uitvoering van de Royal Oak Perpetual Calendar Opengewerkt, met de naam “Cactus Jack”. Met slechts 200 exemplaren wordt dit horloge een zeer exclusieve en begeerde toevoeging aan iedere horlogecollectie.

Audemars Piguet en Travis Scott slaan handen ineen

Het ontwerp van de Royal Oak Perpetual Calendar Opengewerkt “Cactus Jack” is opvallend en uniek. Het horloge heeft een rijke bruine keramische constructie met een diameter van 41 mm. De ring is verfraaid met acht witgouden zeshoekige schroeven, die kenmerkend zijn voor het iconische ontwerp van Audemars Piguet.

Audemars Piguet en Travis Scott lanceren exclusieve "Cactus Jack" samenwerking

Iconische Details

Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is het ingewikkelde opengewerkte kaliber 5135 uurwerk. Dit uurwerk is gedecoreerd met rhodium- en roze goudkleurige componenten, wat resulteert in een weelderige uitstraling. Op de subwijzerplaat om 6 uur bevindt zich het iconische smileygezicht, emblematisch voor het Cactus Jack-label van Travis Scott.

Naast het horloge zelf bevat deze samenwerking ook een nieuwe kalfsleren band met textuur, voorzien van zowel de handtekening van Travis Scott als die van Audemars Piguet. Dit geeft het horloge een uniek en persoonlijk tintje.

Audemars Piguet en Travis Scott lanceren exclusieve "Cactus Jack" samenwerking

De keuze voor Travis Scott als samenwerkingspartner is geen toeval. Audemars Piguet staat bekend om zijn achthoekige uurwerken en eigentijdse stijl, en Travis Scott past perfect bij dit imago. Met zijn innovatieve en gedurfde perspectief benadrukt hij de precisie en innovatie die centraal staan bij Audemars Piguet.

Deze samenwerking markeert tevens een verdere stap in de strategie van Audemars Piguet om de aandacht te vestigen op luxe horloges en succesvolle samenwerkingen. Door Travis Scott in te schakelen heeft het merk een nieuw publiek weten aan te spreken, terwijl ze trouw blijven aan hun kernwaarden.

Enthousiasme op de markt

Met de anticipatie op de markt is het duidelijk dat zowel horlogeverzamelaars als fans van Travis Scott enthousiast zijn over deze samenwerking. Het gelimiteerde horloge met symbolen van het Cactus Jack-label zal naar verwachting snel uitverkocht zijn, wat resulteert in hoge vraag en prijzen op de secundaire markt, maar voor de originele prijs kun je het hebben voor maar liefst € 200.000.

Deze lucratieve samenwerking kan mogelijk ook worden gezien als een breuk met conventionele codes binnen de horloge-industrie. Door een beroemdheid zoals Travis Scott te betrekken bij het ontwerp- en marketingproces, laat Audemars Piguet zien dat ze openstaan voor nieuwe en innovatieve benaderingen.