BMW heeft zojuist een nieuwe elektrische foiling jacht onthuld die met gemak over het water glijdt. In samenwerking met Tyde, heeft het Duitse merk een grotere en luxueuzere opvolger gecreëerd van de elektrische foiling Yacht die ze in mei hebben gepresenteerd tijdens het 76ste Cannes Film Festival. De nieuwe 49-voet (ca. 15 meter) Open is maar liefst zes voet (ca. 1,8 meter) langer dan zijn voorganger, de 43-voet (ca. 13 meter) Icon. Sterker nog, BMW beweert dat dit de grootste luxe foiling jacht is voor privé-eigenaren.

Het BMW jacht is een duurzame mobiliteitsoplossing

“Met de Icon hebben we laten zien hoe elegant en luxueus duurzame mobiliteit op het water kan zijn,” aldus Christoph Ballin, medeoprichter en managing director van Tyde, in een verklaring. “De voortzetting van de samenwerking met BMW zorgt nu voor de lancering van een ander segment.”

Net als bij de Icon is ook de Open ontworpen door het team van BMW’s Designworks studio en uitgerust met hydrofoils die zijn aangepast vanuit racemotorjachten om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Volgens het designteam bespaart deze configuratie bijna 80% energie. De foils maken het mogelijk dat het vaartuig moeiteloos over het water glijdt met minimale weerstand, golfslag en emissies.

BMW onthult nieuwe elektrische foiling yacht: luxe, duurzaamheid en innovatie op het waterBMW onthult nieuwe elektrische foiling yacht: luxe, duurzaamheid en innovatie op het water

Innovatie uit de automobielsector

Zoals je zou verwachten, bevat de Yacht radicale innovaties die door BMW zijn ontwikkeld in de automobielsector. Het merk draagt opnieuw bij aan componenten en expertise op het gebied van elektromobiliteit. Hoewel de designers geen exacte cijfers hebben gegeven over de snelheid of het bereik van de Open, heeft de Icon een topsnelheid van 30 knopen (ca. 55 km/u), een kruissnelheid van 24 knopen (ca. 44 km/u) en een bereik van meer dan 50 zeemijlen (ca. 93 km) op één lading.

“Ons doel is om baanbrekend design en intelligente technologieoverdracht uit de automobielsector te gebruiken om extra stimulans te geven aan BMW’s kenmerkende plezier in duurzame mobiliteit”, voegt Stefan Ponikva, vicepresident van merkcommunicatie en merkbeleving voor BMW, toe.

Zoals de naam al aangeeft, heeft de Open een open cockpit die gasten verbindt met de zee. Het biedt “alle gemakken van een luxe dagjacht”, volgens het team. Het futuristische exterieur wordt in balans gebracht door een klassiek interieur. Licht stroomt binnen via zowel het dak als de zijwanden, waardoor de salon helder en luchtig is.

De Open is nu te bestellen en de productie zal later deze maand beginnen. De eerste exemplaren zullen worden geleverd in het najaar van 2024.

Een nieuwe standaard voor luxe foiling jachten

Met deze nieuwe foiling jacht richt BMW zich op eigenaren die op zoek zijn naar luxe, duurzaamheid en innovatie op het water. Met zijn grotere formaat biedt de Open nog meer ruimte en comfort, terwijl de elektrische aandrijving zorgt voor een milieuvriendelijke en stille vaarervaring. Of je nu wilt genieten van een ontspannen dag op het water of graag snelheid en sensatie zoekt, deze foiling Yacht belooft beide te bieden.

BMW heeft niet alleen geavanceerde technologieën uit de automobielsector in de Open geïntegreerd, maar heeft ook samengewerkt met ervaren bootmakers om ervoor te zorgen dat het vaartuig voldoet aan de hoogste normen van luxe en vakmanschap. Het resultaat is een Yacht dat niet alleen indruk maakt met zijn prestaties, maar ook met zijn design en interieur. Met de lancering van de Open positioneert BMW zich als een leider in duurzame mobiliteit, zowel op land als op zee. Het merk is al bekend om zijn elektrische auto’s en hybride modellen, en breidt nu zijn portfolio uit naar het water. De samenwerking met Tyde heeft geresulteerd in een foiling jacht dat niet alleen elegantie en luxe uitstraalt, maar ook bijdraagt aan het verminderen van onze ecologische impact op het milieu.

Als u op zoek bent naar de ultieme vaarervaring, dan is de BMW Open absoluut het overwegen waard. Met zijn innovatieve technologieën, ruime interieur en elegante design belooft deze foiling Yacht een unieke ervaring te bieden voor eigenaren die streven naar ongeëvenaarde prestaties en comfort.

Kortom, BMW heeft met de introductie van de Open een nieuwe standaard gezet voor luxe foiling jachten. Met zijn grotere formaat, geavanceerde technologieën en elegante design biedt deze elektrische Yacht een unieke combinatie van duurzaamheid, prestaties en luxe.