Een kerstcadeau uitpakken is natuurlijk altijd een leuke, bijzondere gebeurtenis, zeker in het bijzijn van allemaal familieleden. Een Canadese man heeft het echter wel heel bont gemaakt: hij heeft zichzelf namelijk een vervroegd kerstcadeau verschaft, in de vorm van een peperdure Bugatti Chiron Super Sport. De wagen werd vervoerd in een grote houten kast, en de man laat op foto’s op Instagram zien hoe hij de bolide zogenoemd liet ‘unboxen’.

Canadese man verschaft zichzelf een vroeg kerstcadeau in de vorm van peperdure Bugatti Chiron Super Sport

Er is voor fanatieke autoliefhebbers en verzamelaars niets mooiers dan het in ontvangst nemen van een nieuwe bolide, helemaal als diegene daar veel geld voor heeft neergelegd. Een onbeschrijfelijk gevoel, zogezegd. Avo Aboulian, oprichter van TOYZ Autoart – een bedrijf waarin hoogwaardige componenten voor luxe- en sportauto’s worden gepersonaliseerd voor de eigenaar – heeft dat gevoel zelf mogen ervaren, nu hij een exclusieve Bugatti Chiron Super Sport ter waarde van € 4 miljoen in ontvangst heeft mogen nemen. De Bugatti Chiron Super Sport, ontworpen door Grand Touring Automobiles, arriveerde van zijn langverwachte reis naar Canada in een houten kist, klaar om uitgepakt te worden. De resultaten daarvan zijn gedeeld op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Avo Aboulian (@toyzautoart)

Nadat alle houten wanden rondom de wagen waren verwijderd, lichtte de glanzende witte lak de gehele ruimte op. De buitenkant wordt geaccentueerd met een reeks glanzend zwarte en Franse Racing Blue-accenten, die de extreme kromming en aerodynamica van Bugatti’s baanwapen laten zien. Verwerkt in de onderkant van de actieve achtervleugel van de Chiron floreren de Franse vlag en het Bugatti-logo, welke trots worden gepresenteerd. Verder valt nog het felblauwe interieur op, een ode aan Bugatti’s historische afkomst als zowel een succesvolle autosportconcurrent als een toonaangevende hypercarfabrikant.

1.600 pk en in 2,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur

Heel indrukwekkend, die kleurstellingen, maar uiteindelijk draait het bij een dergelijke bolide natuurlijk om de prestaties. De Chiron Super Sport wordt aangedreven door een indrukwekkende 8,0 liter W16-motor, uitgerust met vier turbocompressoren. Deze aandrijflijn genereert een verbazingwekkende 1.600 pk, waardoor de Chiron Super Sport in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De Bugatti kan een topsnelheid van liefst 480 kilometer per uur behalen.