Michael Dell, de oprichter en CEO van Dell Technologies, heeft onlangs 25 miljoen aandelen in zijn bedrijf omgezet in beursgenoteerde Klasse C-aandelen. Deze aandelen hebben een geschatte waarde van $ 1,74 miljard en dienen ter voorbereiding op een toekomstige liefdadigheidsdonatie. Het bedrijf staat bekend om zijn geschiedenis van liefdadigheidsdonaties en heeft in het verleden al aanzienlijke bedragen gedoneerd aan verschillende goede doelen via door donoren geadviseerde fondsen en de Michael & Susan Dell Foundation.

Impact van de liefdadigheidsorganisatie van Dell

De Michael & Susan Dell Foundation is een organisatie met een vermogen van $ 1,6 miljard. De stichting heeft als doel om wereldwijd menselijke kansen te vergroten, waarbij de nadruk ligt op onderwijs, gezondheidszorg en economische mogelijkheden. De recente schenking van bijna $ 250.000 extra aandelen aan zijn familiestichting laat zien dat het bedrijf vastbesloten is om het fortuin blijvend in te zetten voor het goede doel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Dell (@michaeldell)

Dell’s vastgoedondernemingen

Naast zijn filantropische activiteiten heeft het bedrijf zich ook gewaagd aan investeringen in onroerend goed. Zo kocht hij bijvoorbeeld een penthouse in New York voor maar liefst $ 100 miljoen en verwierf hij het historische Boca Raton hotel voor $ 875 miljoen in 2019.

Met een nettowaarde van $ 65,3 miljard en een voorliefde voor luxueuze aankopen zoals onroerend goed, laten de filantropische activiteiten van Dell zien dat hij een evenwicht zoekt tussen persoonlijk genot en het ondersteunen van goede doelen.

Eerdere liefdadigheidsacties van Dell

In oktober schonk Dell al 5,2 miljoen aandelen ter waarde van ongeveer $ 350 miljoen aan door donoren geadviseerde fondsen en de Michael & Susan Dell Foundation. Ongeveer 60 procent van zijn liefdadigheidsgiften dit jaar ging naar door donoren geadviseerde fondsen, waardoor belastingaftrek mogelijk was en de ontvangers anoniem konden blijven.

De rijkdom van Michael Dell is voornamelijk vergaard via zijn computerbedrijf dat hij in 1984 oprichtte. Hij heeft deze rijkdom op indrukwekkende wijze ingezet voor substantiële liefdadigheidsdonaties, met name op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en economische kansen.

Dell’s focus op onderwijs heeft geleid tot investeringen in programma’s die toegang tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs bevorderen en kansarme studenten helpen bij hun academische groei. Daarnaast heeft hij ook geïnvesteerd in gezondheidszorginitiatieven om medische zorg toegankelijker te maken voor mensen in nood. Met betrekking tot economische kansen heeft Dell zich gericht op het ondersteunen van ondernemerschap en het bevorderen van economische groei in gemeenschappen over de hele wereld.