Een opvallend verhaal vanuit Londen: Chelsea-eigenaar – en miljardair – Todd Boehly heeft afgelopen zomer een privéjet richting Rotterdam gestuurd om op die manier Feyenoord-trainer Arne Slot te verleiden tot een overstap naar de Engelse grootmacht. Ondanks die luxepositie ging Slot, zoals wellicht bekend, niet overstag en bleef hij de Rotterdamse landskampioen trouw.

Feyenoord-trainer Arne Slot bevindt zich in absolute luxepositie

Nadat Feyenoord jarenlang wat aanrommelde in de Eredivisie, is sinds Arne Slot het voor het zeggen heeft op Rotterdam-Zuid alles anders. De 45-jarige uit Bergentheim, eerder trainer voor AZ, wist in zijn eerste seizoen bij Feyenoord weliswaar als derde te eindigen in de Eredivisie, maar wist wél de Conference League-finale te behalen, welke werd verloren ten koste van AS Roma.

In zijn tweede seizoen, vorig seizoen dus, maakte Feyenoord aan de hand van smaakmakers Orkun Kökçü en Santiago Giménez opnieuw indruk, en wist het voor het eerst in zes jaar het landskampioenschap te prolongeren. Daarnaast wist Feyenoord de kwartfinale van de Europa League te behalen, waarin het werd uitgeschakeld door opnieuw AS Roma.

Die prestaties vielen ook in het buitenland op. Aanvoerder Orkun Kökçü vertrok naar Benfica, en ook aan succestrainer Arne Slot werd veelvuldig getrokken. Onder anderen in vergevorderd stadium door Tottenham Hotspur, maar ook Chelsea, van eigenaar en miljardair Todd Boehly, poogde zich tevergeefs te verzekeren van de diensten van 45-jarige oefenmeester. Laatstgenoemde club ging daar heel ver voor.

Todd Boehly stuurt privéjet om Feyenoord-trainer te verleiden tot overstap

Boehly stuurde namelijk een privéjet naar Nederland voor Slot om hem te verleiden tot een gesprek over een mogelijke overstap naar de Engelse grootmacht, die in 2012 en 2021 de Champions League wist te winnen. Sinds Boehly echter aan het roer staat, en meer dan £ 600 miljoen uitgaf, bungelt Chelsea al anderhalf jaar in de middenmoot van de Premier League. Het is dus nog maar de vraag of Slot er met een overstap naar Chelsea goed aan had gedaan.

Chelsea werd uiteindelijk niet de nieuwe club van Slot. Hij bleef naar eigen zeggen in de Kuip om Feyenoord beter te maken, en om de ploeg beter te maken, om uiteindelijk meer meer prijzen te winnen. Dat wordt dit seizoen echter lastig. De Johan Cruijff Schaal tegen PSV aan het begin van het seizoen ging al verloren, en ook in de Champions League zijn de Rotterdammers al uitgeschakeld – hoewel de Europa League nog rest. In de Eredivisie heeft Feyenoord al 10 punten achterstand op de ongenaakbare koploper PSV.