Het is haast onvoorstelbaar, maar is tóch gebeurd. De loterijwinnaar van een prijs van € 1 miljoen was té laat met het ophalen van zijn prijs, waardoor deze is komen te vervallen. Het incident speelde zich af op het eiland La Reúnion in Afrika.

Loterijwinnaar is te laat met ophalen van prijs en ziet deze vervallen

Op het prachtige eiland La Réunion, dat bij Frankrijk hoort, maar vlak bij Madagaskar ligt, heeft een inwoner maar liefst € 1 miljoen gewonnen met een Europese lottotrekking genaamd EuroMillions. Een behoorlijk fijne meevaller, zult u wellicht denken. De loterijwinnaar leek echter niet heel happig op dit bedrag, gezien deze niet op is komen dagen om de prijs in ontvangst te nemen. Daar had hij of zijn toch echt liefst 60 dagen de tijd voor.

Op dinsdag 3 oktober 2023 konden mensen deelnamen aan EuroMillions en kon daarmee een groot bedrag winnen. De winnaar zou maar liefst € 1 miljoen in zijn of haar zakken mogen steken. De gelukkige bleek een inwoner van het zuiden van Reúnion. De winnaar had 60 dagen om zijn prijs op te halen, maar ondanks berichten van de grootste lokale kranten heeft de winnaar dat niet gedaan. Na deze 60 dagen is het recht op de prijs komen te vervallen en nu gaat het bedrag naar een speciaal fonds. Het geld komt hoe dan ook goed terecht.

Excuus

Helaas weten we het excuus van de kortstondige miljonair niet, maar deze moet wel een erg goede reden hebben gehad. Reúnion is namelijk erg prijzig. Hoewel het eiland dus bij Frankrijk hoort, zijn de prijzen gemiddeld 30% hoger dan in Nederland.