De privéjetreis van Max Verstappen was beslist geen doorsnee reis. Met zijn indrukwekkende Dassault Falcon 900EX legde hij maar liefst 14.500 km af in minder dan 24 uur, waarbij hij drie continenten doorkruiste om tijdig aan te komen voor het laatste raceweekend van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi.

De Falcon 900EX van Max Verstappen

De Dassault Falcon 900EX is een imposant toestel dat moeiteloos de afstand van Las Vegas naar Abu Dhabi overbrugde. Tijdens de reis maakte de privéjet een tussenstop in Maine voordat hij zijn weg vervolgde naar Amsterdam en uiteindelijk zijn eindbestemming bereikte.

Wat deze privéjet nog meer bijzonder maakt, is de eigenaar ervan. Max Verstappen verwierf deze prachtige Dassault Falcon van niemand minder dan Sir Richard Branson. De waarde van het vliegtuig wordt geschat op € 15 miljoen, en het straalt zowel van binnen als van buiten stijl uit.

De Dassault Falcon 900EX beschikt over drie Honeywell TFE731-60 motoren, die zorgen voor een snelle en efficiënte vlucht. Het interieur biedt plaats aan 8 tot 12 personen, waardoor er voldoende ruimte is voor Max Verstappen en zijn team om comfortabel te reizen. Bovendien heeft de privéjet een eigen bar, wat het reizen nog aangenamer maakt.

Max Verstappen legt meer dan 10.000km af in 24 uur in zijn luxe Dassault Falcon 900EX

De voordelen van privéreizen voor Max Verstappen

Het gebruik van een privéjet brengt vele voordelen met zich mee voor iemand als Max Verstappen. Het stelt hem in staat om snel en efficiënt te reizen, zonder afhankelijk te zijn van commerciële vluchtschema’s. Bovendien kan hij genieten van luxe en comfort tijdens zijn reis, wat bijdraagt aan een ontspannen en stressvrije ervaring.

Max Verstappen legt meer dan 10.000km af in 24 uur in zijn luxe Dassault Falcon 900EX

Voor Max Verstappen is tijd van essentieel belang. Als Formule 1-coureur moet hij vaak op verschillende locaties zijn voor races, trainingen en promotie-evenementen. Met een privéjet kan hij zijn tijd optimaal benutten en flexibel reizen, waardoor hij meer controle heeft over zijn eigen planning.

Status in de Formule 1-wereld

Het feit dat Max Verstappen gebruikmaakt van een privéjet illustreert ook de status die hij heeft bereikt binnen de Formule 1-wereld. Als jongste winnaar van een Grand Prix ooit en als drievoudig wereldkampioen geldt hij als een absoluut fenomeen binnen de mondiale sport.

Hoewel het gebruik van een privéjet door sommigen als extravagant kan worden beschouwd, is het voor iemand als Verstappen meer dan alleen maar luxe. Het biedt hem de mogelijkheid om op topniveau te presteren en zich te concentreren op wat echt belangrijk is: het leveren van topprestaties op het circuit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)