Als liefhebbers van voetbal zijn we altijd nieuwsgierig naar de financiële kant van de sport. We belichten de vijf best betaalde Nederlandse voetballers. Deze spelers hebben niet alleen indrukwekkende prestaties geleverd op het veld, maar hebben ook hun bankrekeningen flink zien groeien.

1. Virgil van Dijk – € 25 miljoen per jaar

Virgil van Dijk is een naam die synoniem staat voor succes en dominantie in de verdediging. Als aanvoerder van het Nederlands elftal en speler bij Liverpool FC, heeft hij niet alleen talloze prijzen gewonnen, maar ook een lucratieve contractverlenging getekend. Met een jaarlijks inkomen van ongeveer € 25 miljoen mag Van Dijk zich trots de best verdienende Nederlandse voetballer noemen.

2. Frenkie de Jong – € 35 miljoen per jaar

Frenkie de Jong is een jonge middenvelder die door velen wordt beschouwd als een toekomstige legende. Na zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona heeft De Jong zijn talenten tentoongesteld op het wereldtoneel en indruk gemaakt met zijn spel. Met een jaarlijks inkomen van ongeveer € 35 miljoen is De Jong, onlangs vader geworden, een van de best betaalde Nederlandse voetballers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

3. Matthijs de Ligt – € 20 miljoen per jaar

Matthijs de Ligt, voormalig teamgenoot van Frenkie de Jong bij Ajax en nu speler bij Bayern München, heeft zich snel opgewerkt tot een van ’s werelds beste verdedigers. Zijn sterke optredens hebben niet alleen geleid tot prijzen, maar ook tot een aanzienlijke salarisverhoging. Met een jaarlijks inkomen van ongeveer € 20 miljoen behoort De Ligt tot de topverdieners in het Nederlandse voetbal.

4. Memphis Depay – € 13 miljoen per jaar

Memphis Depay is een dynamische aanvaller die zowel voor zijn club Atlético Madrid als voor het Nederlands elftal indruk maakt. Naast zijn voetbaltalent heeft Depay ook succes geboekt als rapper en mode-icoon. Met een jaarlijks inkomen van ongeveer € 13 miljoen is hij financieel goed beloond voor zijn veelzijdige talenten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

5. Donny van de Beek – € 10 miljoen per jaar

Donny van de Beek speelt momenteel voor Manchester United en staat bekend om zijn werkethiek en doelgerichtheid op het veld. Als middenvelder heeft Van de Beek al indruk gemaakt met zijn prestaties in zowel nationale als internationale competities. Met een jaarlijks inkomen van ongeveer € 10 miljoen mag hij zichzelf een van de best verdienende Nederlandse voetballers noemen.

Deze lijst is slechts een glimp van de best betaalde Nederlandse voetballers. Er zijn natuurlijk nog vele andere getalenteerde voetballers die hun stempel op het veld hebben gedrukt en tegelijkertijd financieel succesvol zijn geweest.

Als fans kunnen we alleen maar bewondering hebben voor het harde werk, de toewijding en het talent van deze spelers. Het is inspirerend om te zien hoe ze zowel op sportief als financieel gebied uitblinken.