Iedereen wiens algoritme een klein beetje is afgestemd op auto’s, is ergens in de afgelopen vier jaar een afbeelding tegengekomen van deze Nissan Skyline GT-R. Dikwijls werd de auto zonder enkele onderbouwing gepresenteerd als de officiële opvolger van de huidige GT-R, en omdat het op Facebook heeft gestaan, geloofden mensen het gelijk. Maar wat blijkt? Het was een self-fulfilling prophecy, want de auto gaat ook daadwerkelijk in productie.

De onofficiële rendering van de ‘nieuwe’ Nissan GT-R wordt werkelijkheid

Door de overweldigende reacties op het internet heeft de maker van deze onofficiële rendering besloten om de auto echt te gaan bouwen in beperkte oplage. Zijn bedrijf Artisan Vehicle Design wil volgend jaar beginnen met het ombouwen van bestaande Nissan GT-R’s. De auto’s zullen worden voorzien van een volledig koolstofvezel carrosserie en een compleet herzien interieur met minder goedkoop plastic. Het concept lijkt op dat van Singer, maar in plaats van Porsche zal er gebruik worden gemaakt van een Nissan als donorvoertuig.

De nieuwe Nissan Skyline GT-R gaat echt in productie (800+ pk)

Bron: Artisan Vehicle Design

Een langverwachte droom voor autoliefhebbers

Voor veel autoliefhebbers is dit nieuws een langverwachte droom die uitkomt. De Nissan Skyline GT-R is altijd al een iconische sportauto geweest en staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties. Met meer dan 800 pk onder de motorkap zal deze nieuwe versie van de GT-R ongetwijfeld voor een adrenalinekick zorgen bij iedereen die het geluk heeft erin te kunnen rijden.

De nieuwe Nissan Skyline GT-R gaat echt in productie (800+ pk)

Bron: Artisan Vehicle Design

De eerste rendering van deze ‘nieuwe’ Nissan Skyline GT-R werd gemaakt in 2019. De positieve feedback die hierop volgde op social media was overweldigend, waardoor het idee om de auto daadwerkelijk in productie te nemen steeds serieuzer werd. Momenteel werkt Artisan Vehicle Design aan het eerste conceptauto (prototype). Zodra dit prototype is onthuld, zullen klanten hun eigen productie-exemplaren kunnen bestellen. Naar verwachting zal dit rond de zomer van 2024 zijn.

Een exclusieve auto voor een specifieke doelgroep

Hoewel de exacte prijs nog niet bekend is gemaakt, kunnen we ervan uitgaan dat deze ‘nieuwe’ Nissan Skyline GT-R geen goedkope sportauto zal zijn. Vanwege de beperkte oplage en het gebruik van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel, zal de prijs naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk hoog liggen. Dit maakt de auto alleen toegankelijk voor een specifieke doelgroep van autoliefhebbers die bereid zijn te investeren in exclusiviteit en prestaties.

Al met al is het nieuws dat deze ‘nieuwe’ Nissan Skyline GT-R echt in productie gaat een opwindende ontwikkeling voor autoliefhebbers overal ter wereld. Met zijn krachtige motor, aerodynamische vormgeving en luxueuze interieur belooft deze auto een ware sensatie op de weg te worden. De beperkte oplage en het gebruik van hoogwaardige materialen dragen bij aan de exclusiviteit en waarde van deze bijzondere sportauto. We kijken uit naar de onthulling van het prototype en kunnen niet wachten om deze nieuwe Nissan Skyline GT-R in actie te zien!