Vicem’s maritieme rijk breidt zich uit met de introductie van hun nieuwste op maat gemaakte jacht, Empire. Deze schoonheid van 95 voet is ontworpen voor een veeleisende Australische klant en is de nieuwste aanwinst in Vicem’s Cruiserja lijn. De Vicem 95 haalt inspiratie uit de befaamde Vicem 107, maar heeft unieke aanpassingen.

Een droom die werkelijkheid wordt

Volgens Deniz Sonmez, het hoofd interieurontwerpers bij Vicem, hadden de eigenaren een duidelijke visie voor ogen toen ze naar de scheepswerf kwamen. Ze werden verliefd op het klassieke ontwerp van de Vicem 107 en wilden een jacht dat in dezelfde lijn gebouwd zou worden. Empire toont de strakke lijnen en koudgevormde composietconstructie die synoniem zijn geworden met Vicem-jachten. Ondanks zijn lengte van minder dan 100 voet biedt het overvloedige ruimte zowel binnen als buiten.

Vicem heeft gedurende zijn 32-jarige geschiedenis erkenning gekregen voor zijn expertise in het koud vormen van houten rompen. Yusuf Altundasar, de rompontwerper, benadrukt hoe deze constructietechniek perfect geschikt is voor superyachtprojecten zoals de Cruiser 95. Het combineert het vakmanschap van een houten romp met de prestatievoordelen van epoxyharsen, wat resulteert in een flexibele en milieuvriendelijke oplossing.

Een luxueuze beleving op zee met deze nieuwe Vicem Cruiser

Een paradijselijk Flybridge

Het hoogtepunt van Empire’s ontwerp is zijn uitgestrekte flybridge die twee derde van de lengte van het jacht beslaat. Dit verhoogde dek beschikt over een luxueuze bar met alle moderne voorzieningen, een ruime eethoek waar comfortabel tien personen kunnen zitten, en een verwarmde jacuzzi voor ultieme ontspanning. Daarnaast is er aan de achterzijde een flexibele ruimte waar je met behulp van een kraan meer dan één ton kunt tillen om bijvoorbeeld een tender van 20 voet op te bergen.

Op andere buitenruimtes vind je ligbedden, lounges en tafels op de flybridge, evenals een gedeeltelijk overdekte achterkuip compleet met nog een eettafel, koelkast, gootsteen en zelfs een neerklapbare televisie voor entertainment.

Een luxueuze beleving op zee met deze nieuwe Vicem Cruiser

Binnenin zijn de open leefruimtes ontworpen om een naadloze doorstroming tussen de salon, eetkamer en keuken te bieden. Al deze gebieden zijn verbonden op één niveau zonder trappen, waardoor gasten zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Een aparte servicekeuken bevindt zich beneden op het lagere dek, zodat de chef-kok kan werken zonder de gasten te storen. Het lagere dek herbergt ook een eigenaarsuite over de volle breedte met een kingsize bed, kaptafel en sofa. Daarnaast is er een VIP-hut, een tweepersoonshut en een tweepersoonskamer.

Elegantie in eikenhout

Wat betreft decoratiemogelijkheden hadden de eigenaren negen verschillende afwerkingen om uit te kiezen, maar hebben ze uiteindelijk gekozen voor prachtig natuurlijk eikenhout. Dit rijke hout is gebruikt voor de vloerplanken, kasten en wandpanelen, waardoor er een elegante en gezellige sfeer is gecreëerd. LED-verlichting zorgt voor warmte en versterkt de algehele ambiance. Empire wordt aangedreven door twee 1.600 pk MTU 10V-motoren die zorgen voor zijn variabele boeg- en hekschroeven. Twee Onan 27,5 kW-generatoren leveren stroom om aan alle hotelbelastingvereisten te voldoen. Met zijn verhoogde stuurhuis dat uitstekend zicht biedt, zal cruisen aan boord van Empire een fluitje van een cent zijn.

Empire is momenteel onderweg naar Australië waar het zijn eerste publieke optreden zal maken op de Sanctuary Cove jachtshow in het voorjaar van 2024.

Of je nu een fervent jachtenthousiasteling bent of simpelweg luxe vakmanschap op zijn best waardeert, Vicem’s nieuwe Cruiser 95 jacht Empire biedt een uitzonderlijke mix van stijl en functionaliteit. Met zijn op maat gemaakte functies en oog voor detail, zowel binnen als buiten, belooft dit jacht een onvergetelijke ervaring op volle zee.