De Braziliaanse vliegtuigfabrikant Embraer Executive Jets heeft in samenwerking met Senna Brands en Metalcrafters Transparencies and Composites, Inc. (MTCcorp) een eerbetoon-stoel ontworpen ter nagedachtenis aan de in 1994 overleden Formule 1-coureur Ayrton Senna. Deze unieke samenwerking heeft geleid tot een stoel die de erfenis van Ayrton Senna, een van de grootste Formule 1-coureurs aller tijden, eert. De ontwikkeling van de stoel heeft twee jaar in beslag genomen. Gedurende deze tijd hebben de betrokken partijen nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat elk aspect van het ontwerp perfect was en recht deed aan het erfgoed van 

Hoogwaardig Technologisch Ontwerp

De stoel combineert geavanceerde technologie uit de luchtvaartindustrie, automobielinterieurontwerp en ergonomie-engineering. Het resultaat is een stoel die niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook uitzonderlijk comfortabel en functioneel.

Gemaakt van 061-T6 gefreesd aluminium en grafeen-versterkte koolstofvezel, biedt de stoel een optimale balans tussen sterkte en gewichtsbesparing. Deze geavanceerde materialen zorgen ervoor dat de stoel duurzaam is en bestand tegen dagelijks gebruik.

Bureaustoel is een eerbetoon aan een legendarische F1-coureur

Uniek Mechanisme

De Tribute-productstoel beschikt over een uniek mechanisme dat 360 graden kan draaien en in verschillende richtingen kan bewegen. Dit mechanisme is gebaseerd op het zitmechanisme dat wordt gebruikt in de Embraer Phenom 300E-businessjet, wat resulteert in een soepele en moeiteloze beweging voor de gebruiker.

Naast het geavanceerde technologische ontwerp zijn er ook luxe details te vinden in de Tribute-productstoel. De stoelen zijn bekleed met volnerfleer, terwijl de gefreesde aluminium onderdelen zijn geanodiseerd in zwart of champagne goud. Gouden accentstiksels voegen een vleugje elegantie toe aan het ontwerp.

Bureaustoel is een eerbetoon aan een legendarische F1-coureur

Beperkte Oplage van eerbetoon-stoel Ayrton Senna

Er zijn slechts 22 exemplaren van de Tribute-productstoel beschikbaar gesteld aan het publiek. Dit aantal verwijst naar de datum van Ayrton Senna’s eerste Grand Prix-overwinning (22 juni 1986). Met zo’n beperkt aantal stoelen kunnen eigenaren genieten van een exclusief stuk erfgoed dat hun passie voor autosport weerspiegelt.

De prijs van deze exclusieve stoel bedraagt $ 36.000, wat recht doet aan het hoogwaardige ontwerp en de beperkte beschikbaarheid.

Bij de aankoop van een Tribute-productstoel gaat een deel van de opbrengst naar de Ayrton Senna Foundation om onderwijsprogramma’s in Brazilië te ondersteunen. Door deze stoel te kopen, kunnen klanten niet alleen genieten van een uniek stuk design, maar dragen ze ook bij aan het verbeteren van onderwijsmogelijkheden voor kansarme kinderen in Brazilië.