Shaquille O’Neal is niet alleen beroemd vanwege zijn indrukwekkende basketbalcarrière in de NBA, maar ook vanwege zijn wilde financiële beslissingen en investeringen. Met een geschatte nettowaarde van $ 400 miljoen heeft Shaq zijn fortuin opgebouwd door niet alleen te scoren op het basketbalveld, maar ook in de zakenwereld.

Shaquille O’Neal: Van basketbal naar zakelijke ondernemingen

Nadat hij met pensioen ging als professionele basketballer, heeft Shaq zich toegelegd op verschillende zakelijke ondernemingen. Een van zijn meest bekende investeringen was in Krispy Kreme-winkels. Hij werd zelfs zo enthousiast over het merk dat hij als franchisenemer fungeerde voor verschillende vestigingen. Deze slimme zet heeft bijgedragen aan het vergroten van zijn financiële vermogen.

Naast Krispy Kreme heeft Shaq ook geïnvesteerd in autowasbedrijven. Hij zag potentieel in deze branche en heeft meerdere autowasstraten geopend onder zijn eigen naam. Deze investering bleek succesvol te zijn en draagt bij aan zijn al indrukwekkende nettowaarde.

Een andere interessante investeringsbeslissing van Shaquille O’Neal is zijn aandeel in royalty’s van beroemdheden zoals Elvis Presley, Marilyn Monroe en David Beckham. Door deze deals kon hij profiteren van hun nalatenschap en verdiende hij royalty-inkomsten uit onder andere muziek, films en merchandising.

Impulsieve aankopen: de Rolls-Royce incidenten

Shaquille O’Neal staat er ook om bekend af en toe impulsieve aankopen te doen. Een van zijn meest opvallende incidenten was toen hij drie Rolls-Royce-auto’s op één dag kocht voor een totaalbedrag van $ 1,2 miljoen. Het begon allemaal met een bezoek aan een Rolls-Royce-dealer, waar Shaq interesse toonde in verschillende luxe auto’s.

De verkoper had geen idee wie hij voor zich had en vroeg onbezonnen of Shaq zich al deze auto’s kon veroorloven. Dit raakte bij Shaq een gevoelige snaar en als wraak besloot hij alle auto’s te kopen die hij had bekeken, zonder er echt behoefte aan te hebben. Een dure les voor zowel de verkoper als Shaq zelf.

Achteraf gezien gaf Shaq toe dat deze impulsieve aankoop een van zijn grootste financiële fouten was. Hij reed nauwelijks in deze auto’s en uiteindelijk ervoer hij spijt over de beslissing om ze te kopen.

Een fan van Rolls-Royce

Ondanks zijn misstap met de impulsaankoop van de drie Rolls-Royces, is Shaquille O’Neal altijd een grote fan geweest van het merk. In 2020 bezat hij al twee Phantoms en een Cullinan, die hij met veel plezier gebruikte. Deze luxe auto’s passen bij zijn imago van succes en extravagantie. En ook geeft hij mensen om hem heen een Rolls-Royce.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RapTV (@rap)

Met zijn indrukwekkende basketbalcarrière als basis heeft Shaquille O’Neal bewezen dat hij niet alleen op het veld kan scoren, maar ook in de zakenwereld. Zijn wilde financiële beslissingen en investeringen hebben bijgedragen aan zijn huidige nettowaarde van $ 400 miljoen. Hoewel hij af en toe impulsieve aankopen doet, zoals de Rolls-Royce-incidenten, blijft Shaq een ondernemende geest met een flair voor succesvolle zakelijke ondernemingen.