De bezitters van extravagante voertuigen, zoals een Lamborghini Aventador SVJ, hebben die vaak niet om dagelijks te gebruiken. Maar er zijn uitzonderingen: de eigenaar van een Aventador SVJ met registratiejaar 2023 heeft maar liefst 42.500 kilometer op de teller staan, wat doet suggereren dat deze luxe bolide wel degelijk als dagelijks voertuig fungeerde.

Te koop staande Lamborghini Aventador SVJ heeft exorbitant hoog aantal kilometers

Veel sportwagens kunnen prima fungeren als zogeheten ‘daily drive’. Denk bijvoorbeeld aan een Lamborghini Urus of Rolls-Royce Cullinan, luxe, snelle SUV’s die tegelijkertijd erg comfortabel zijn. Hoe anders is dat voor de Lamborghini Aventador SVJ, weliswaar een prachtige bolide, maar door zijn extreme luidruchtigheid, krapte, laagheid, het oncomfortabele aspect én het feit dat de bestuurder vrij sporadisch zicht heeft achter het stuur toch niet geschikt als dagelijks boodschappenwagentje, mede ook nog door de gerobotiseerde handbak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dylan (@dsap_25)

Daar dacht een Duitse eigenaar toch anders over. De Aventador SVJ werd dit jaar geleverd, maar heeft desondanks liefst 42.500 kilometer op de teller staan, een exorbitant hoge kilometerstand gezien het tijdsbestek. Om even te benadrukken dat de SVJ echt hardcore is: het onderstel is nog 15% stugger dan dat van de SV. Dankzij de extreme aerodynamica heeft de wagen ook 40% meer downforce. Bovendien beschikt de SVJ over een atmosferische V12 die 770 pk levert. Daarmee is de SVJ een beest van een auto, maar resoluut geen dagelijkse bolide.

Buiten de uitzonderlijk hoge kilometerstand is er nog meer bijzonder aan deze bolide. De Lamborghini is namelijk uitgevoerd in matbordeauxrood, oftewel Rosso Epona. Een tamelijk unieke kleur. Het interieur is voorzien van verschillende gele accenten.

Ritjes Duitsland-Tsjechië

Wie de eigenaar is en waarom er zoveel kilometers zijn gemaakt is niet bekend. De auto staat op Duits kenteken en is ingeschreven in de stad Düsseldorf, waar hij verschillende keren werd gesignaleerd op de Königsallee. Ook werd de wagen met enige regelmaat in de Tsjechische hoofdstad Praag gespot, wat doet vermoeden dat de voormalige eigenaar verschillende ritjes van Düsseldorf naar Praag heeft ondernomen, al gauw zo’n 730 kilometer.

De wagen, met een topsnelheid van zo’n 350 kilometer per uur, staat hoe dan ook te koop bij Lamborghini Keulen.