Tiffany & Co., het gerenommeerde juwelenhuis dat bekend staat om zijn tijdloze elegantie en vakmanschap, heeft onlangs een nieuw luxueus item onthuld dat de harten van autoliefhebbers en designfanaten sneller doet kloppen. De Tiffany Taxi, een klok met een prijskaartje van $ 50.000, is ontworpen om te lijken op een taxi uit het New York City van de jaren 50.

Tiffany & Co. lanceert de baanbrekende Tiffany Taxi

De Tiffany Taxi is met de hand gemaakt van aluminium in de kenmerkende Tiffany Blue kleur. Het ontwerp is geïnspireerd op de elegante staartvinnen en spatborden die zo typerend waren voor auto’s uit die tijd. Boven de voorruit bevindt zich een gele taxilamp, waardoor het nostalgische gevoel van deze vintage taxi tot leven komt.

De klok is niet alleen een visueel meesterwerk, maar ook technisch hoogstaand. Het beschikt over twee onafhankelijke mechanismen, elk met een eigen energiebron. Het eerste mechanisme toont uren en minuten op roterende roestvrijstalen schijven die worden aangedreven door een gangreserve van acht dagen. Dit mechanisme heeft ook een zichtbaar echappement en veer, wat bijdraagt aan het unieke karakter van de klok.

Het instellen van de tijd gebeurt via het driepunts stuurwiel van de auto, waarbij men tegenwijzerzinse rotatie gebruikt. Daarnaast is er een handmatig bediende versnellingspook waarmee het tijdmechanisme of de motor kan worden opgewonden en in neutraal kan worden gezet.

Het tweede mechanisme van de Tiffany Taxi levert de kracht voor een gesimuleerde motor met bewegende zuigers. De contactsleutel op het dashboard start deze indrukwekkende motoreigenschap, wat bijdraagt aan de dynamiek en levendigheid van het ontwerp.

Eerdere creaties

De Tiffany Taxi is niet het eerste autogerelateerde horloge dat Tiffany & Co. heeft gelanceerd. Vorig jaar brachten ze al een vintage racer-klok uit binnen de collectie “Tiffany’s Time for Speed”. Dit horloge was versierd met diamanten en had een prijskaartje van $ 215.000. Het succes van deze eerdere creatie heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de beslissing om opnieuw een luxueuze klok met autogerelateerd design te lanceren.

Speciale Editie

De Tiffany Taxi-klok zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf deze maand, maar er zal ook een exclusieve editie beschikbaar zijn bij The Landmark, een bekend warenhuis in New York City. Deze speciale editie heeft een gouden en blauwe nummerplaat met de inscriptie “NY-727” – dit verwijst naar de iconische locatie van Tiffany & Co., namelijk 727 Fifth Avenue in New York City.

Met zijn unieke ontwerp en vakmanschap spreekt de Tiffany Taxi zowel verzamelaars als liefhebbers van luxe design aan. Het prijskaartje van $50.000 maakt het voor velen een exclusief en kostbaar item om te bezitten. De doelgroep van dit bijzondere horloge zijn dan ook mensen die waarde hechten aan vakmanschap, elegantie en de rijke geschiedenis van Tiffany & Co.

Met de lancering van de Tiffany Taxi heeft Tiffany & Co. opnieuw bewezen dat ze niet alleen in staat zijn om prachtige sieraden te creëren, maar ook om unieke en luxueuze items te ontwerpen die een beroep doen op verschillende passies en interesses. Deze klok is een eerbetoon aan het iconische New York City uit de jaren 50, met zijn betoverende taxi’s en nostalgische charme. Of u nu een autoliefhebber bent of gewoon houdt van tijdloos design, de Tiffany Taxi is een onmisbaar stuk luxe op wielen dat zeker de aandacht zal trekken.