Lufthansa Technik heeft zijn nieuwste VVIP-cabineconcept onthuld, speciaal ontworpen met het oog op het Midden-Oostense koningschap. Deze cabine is exclusief ontworpen voor de Boeing BBJ 777-9, die naar verwachting dé keuze zal zijn van de ultra-rijken. Het vliegtuig beschikt over een ‘cocoon’-ruimte, de grootste douche ooit gezien in een privéjet en een enorme entourage-ruimte.

De Boeing biedt een koninklijke ervaring in de lucht

De aankondiging van deze privéjet vond plaats in 2018 en naar verwachting zal het officieel operationeel zijn in 2025. Samen met Lufthansa Technik heeft Boeing het VVIP-cabineconcept voor dit vliegtuig onthuld. Lufthansa Technik staat bekend om haar weelderige ontwerpen en dit concept, genaamd CelestialSTAR, is daar geen uitzondering op.

Ultieme luxe en comfort

De kosten van dit luxe vliegtuig bedragen maar liefst $ 400 miljoen en Emirates heeft als eerste model gekozen om te gebruiken. Met een leefruimte van meer dan 3.600 vierkante voet behoort dit tot een van de grootste luxevliegtuigen die momenteel in gebruik zijn.

Het is zeer waarschijnlijk dat een vliegtuig als dit voornamelijk gekocht en gebruikt zal worden door regeringen en koninklijke families wereldwijd. Eén van de opvallende kenmerken van dit vliegtuig is de privésuite. Hier kan de eigenaar van het vliegtuig ontspannen op een kingsize bed en genieten van een regen- en massage douche in de lucht. Daarnaast kan deze suite ook worden omgetoverd tot een ‘cocoon’, een volledig afgesloten ruimte voor ultieme privacy.

De gebogen deuren van de cocoon fungeren tevens als een 180-graden scherm, dat gebruikt kan worden als televisie of om beelden te projecteren van de volgende reisbestemming, om zo jetlag te minimaliseren. Naast deze suite bevindt zich een multifunctionele ruimte met draaistoelen, banken, salontafels en een mechanisme waarmee deuren in de wand kunnen verdwijnen.

Lufthansa Technik onthult ultiem luxe vliegtuig

Elegante conferentie- en eetkamer

Het hart van het vliegtuig wordt gevormd door de conferentie- en eetkamer. Deze ruimte is speciaal ontworpen door Lufthansa Technik om te voldoen aan de eisen van majlis (Midden-Oosterse bijeenkomsten), omdat zij verwachten dat dit vliegtuig voornamelijk door deze doelgroep zal worden gebruikt. De vergadertafel biedt comfortabel plaats aan 11 personen in draaistoelen, terwijl er monitoren zijn geïntegreerd die kunnen worden ingeklapt om zo het zakelijke gedeelte om te toveren tot een eetkamer.

Lufthansa Technik onthult ultiem luxe vliegtuig

Hoewel het eerste gedeelte van het vliegtuig gewijd is aan luxe comfort, lijkt het tweede gedeelte verrassend veel op een normaal vliegtuig. Dit biedt de mogelijkheid om ook reguliere passagiers te vervoeren wanneer dat nodig is.

Kortom, met zijn extravagantie en exclusiviteit is de Lufthansa Technik VVIP-cabine voor de Boeing BBJ 777-9 echt one-of-a-kind. Het is een vliegende oase van luxe en comfort, speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende reizigers ter wereld.