Een unieke kans doet zich voor in het Verenigd Koninkrijk. In dat land wordt namelijk een unieke, felgele Mercedes SLR McLaren Roadster te koop aangeboden. Wat deze aanbieding nóg aantrekkelijker maakt, is het feit dat de Duitse krachtpatser slechts 60 mijlen, omgerekend 98 kilometer op de teller heeft staan.

Unieke Mercedes SLR McLaren Roadster wordt te koop aangeboden

De Mercedes SLR McLaren Roadster geldt wereldwijd als een klassieker waar we het over 20 à 30 jaar nog over hebben. Er zijn er wereldwijd slechts 570 geproduceerd, waarmee hij zeldzamer is dan de 1.262 geproduceerde coupé’s. Het merendeel is grijs of zwart. Gelukkig zijn er ook eigenaren die een wat meer extravagante kleur prefereren, ditmaal gaat het immers om een gele uitvoering. De wagen heeft ondanks de gele kleur echter weinig zonlicht mogen ervaren. Er staat, zoals gezegd, namelijk slechts 98 kilometer op de teller. En dat terwijl de wagen het levenslicht in 2008 al zag!

Mercedes SLR McLaren Roadster

Bron: Piston Heads

Wat bij de unieke wagen, die een topsnelheid van zo’n 334 kilometer per uur heeft en onder de kap ligt de welbekende 5.4 liter Supercharged V8 met 626 pk en 780 Nm koppel heeft liggen, is het rode interieur. De wagen heeft een geschatte nieuwprijs van zo’n $ 570.000. De verkoper heeft geen vraagprijs bij de advertentie gezet, maar gezien die vraagprijs, de staat én de exclusiviteit zal het neer te leggen bedrag ver daarboven liggen.

Mercedes 300 SL Roadster

In de advertentie is nog een geel paradepaardje te vinden, te weten een Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Het is niet exact dezelfde kleur, een unieke combinatie is het zeer zeker wel. De wagen is op te halen in het Verenigd Koninkrijk, om precies te zijn in Londen. Bekijk deze link voor meer informatie.

Mercedes SLR

Bron: Piston Heads