Onlangs vond er een gala-evenement en liefdadigheidsveiling plaats in New York City om geld in te zamelen voor onderwijs. Dit evenement bracht een verscheidenheid aan zeldzame voertuigen samen, waaronder vintage exemplaren en moderne hypercars. Daarbij werd een op maat gemaakte Ferrari 812 Competizione voor maar liefst $ 5.100.000 geveild, wat een record is. 

De op maat gemaakte Ferrari 812 Competizione:

De blikvanger van de veiling was zonder twijfel de op maat gemaakte Ferrari 812 Competizione, van welke er slechts 999 gemaakt zijn. Deze unieke auto is uitgevoerd in een opvallende gele kleur en heeft maar liefst $ 5,1 miljoen opgebracht van de totale veilingopbrengst van $ 7 miljoen. De volledige opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om bij te dragen aan de educatieve inzet van Ferrari op de lange termijn.

De opbrengst zal onder andere worden gebruikt om de mondiale missie van Ferrari te ondersteunen, waarbij studenten in lokale gemeenschappen worden voorzien van essentiële hulpbronnen. Dit toont Ferrari’s toewijding aan onderwijs en de gemeenschap.

De unieke Ferrari 812 Competizione brengt maar liefst $5.100.000 op tijdens het Ferrari Gala in New York City

Bron: Ferrari

De 812 Competizione is een speciale editie met een krachtige V12-motor van 6,5 liter. Deze indrukwekkende motor stelt de auto in staat om een topsnelheid te bereiken van maar liefst 340 km/u. Naast zijn adembenemende prestaties heeft de auto ook een opvallend design dat veel aandacht trekt en gewaardeerd wordt door autoliefhebbers en verzamelaars.

Een blik op het verleden: De Ferrari 330 LM/250 GTO uit 1962

Tijdens het gala-evenement zal ook de in de fabriek gemodificeerde Ferrari 330 LM/250 GTO uit 1962 te bewonderen zijn. Deze legendarische klassieker vertegenwoordigt een belangrijk stukje Ferrari-geschiedenis en staat bekend om zijn unieke ontwerp en indrukwekkende prestaties. Het is een ware parel voor elke autoliefhebber.

Tijdens het gala-evenement zullen er ook prominente gasten aanwezig zijn, waaronder Formule 1 Scuderia-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Samen met andere VIP-gasten zullen zij getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis.

Het Ferrari Gala in New York City een groot succes. Niet alleen werden er zeldzame voertuigen geveild, maar de opbrengst zal ook bijdragen aan de educatieve inzet van Ferrari. Met hun toewijding aan onderwijs en de gemeenschap blijft Ferrari een merk dat niet alleen indruk maakt op de weg, maar ook buiten het racecircuit.