Max Verstappen, de prominente Formule 1-coureur en drievoudig wereldkampioen, heeft onlangs te maken gehad met een opmerkelijke situatie bij een autoverhuurbedrijf in Portugal. Vanwege het leeftijdsbeperkingsbeleid van het bedrijf kon Max Verstappen geen Mercedes AMG GT huren, wat voor enige opschudding zorgde.

Max Verstappen wordt toegang tot Mercedes AMG GT geweigerd

Het autoverhuurbedrijf Sixt hanteert een beleid waarbij klanten minstens 30 jaar oud moeten zijn om bepaalde voertuigen te kunnen huren. Deze regeling is voornamelijk ingesteld vanwege verzekeringsdoeleinden. Hoewel Max Verstappen zonder twijfel over de rijvaardigheid beschikt om zo’n dergelijke high-performance Mercedes te besturen, gold deze beperking ook voor hem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Reactie van het bedrijf

Sixt erkende de situatie en kwam met een klantvriendelijke oplossing voor Max Verstappen. Ze boden hem een alternatief voertuig aan dat wel binnen zijn mogelijkheden viel. Daarnaast gaf het bedrijf aan dat ze dit incident willen gebruiken als leermoment om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Het is begrijpelijk dat er soms miscommunicatie of onvoorziene problemen optreden, maar Sixt neemt haar verantwoordelijkheid serieus.

Excuses en zekerheid

Een woordvoerder van het autoverhuurbedrijf bood zijn excuses aan bij Max Verstappen en sprak zijn waardering uit voor zijn indrukwekkende rijvaardigheid en uitgebreide ervaring met high-performance auto’s. Sixt verzekerde Verstappen bovendien dat hij nu op elk moment elke auto bij hen kan huren, zonder beperkingen op basis van leeftijd.

Als Formule 1-coureur staat Max Verstappen bekend om zijn talent en passie voor autosport. Het is dan ook begrijpelijk dat hij teleurgesteld was toen hij niet in staat was om de gewenste auto te huren. Gelukkig heeft Sixt dit incident adequaat aangepakt en ervoor gezorgd dat Verstappen alsnog de mogelijkheid heeft om bij hen een auto te huren.