Onlangs is in een huis in Zuid-Italië een buitengewone ontdekking gedaan die het hart van kunstliefhebbers wereldwijd sneller doet kloppen. Na ruim veertig jaar vermist te zijn geweest, is een schilderij van de beroemde kunstenaar Sandro Botticelli eindelijk teruggevonden. Dit meesterwerk, met een geschatte waarde van ruim 1€ 00 miljoen, draagt aanzienlijke historische en culturele betekenis met zich mee.

Een Botticelli-kunstwerk met geschiedenis

Het schilderij dateert uit het jaar 1470 en toont een verbeelding van de Maagd Maria en het kindje Jezus. Oorspronkelijk bevond het zich in de kerk Santa Maria la Carità, waar het gedurende het begin van de 20e eeuw bewonderd werd door gelovigen en kunstliefhebbers. Na een aardbeving in 1982 liep het echter aanzienlijke schade op en verdween het spoorloos.

Na vele jaren van vermissing kwam het schilderij onder de aandacht van een lokale familie, die het per toeval in bezit had gekregen. De familie besefte echter niet de waarde of status van dit kunstwerk en stond zelfs publieke toegang toe zonder te weten dat ze iets van grote betekenis in handen hadden. Gelukkig waren ze in het bezit van een overdrachtsbesluit van de parochie, wat hen behoedde voor strafrechtelijke vervolging.

Herontdekking

Nu dit kostbare schilderij herontdekt is, zal het een plaats krijgen in een museum in Napels, waar het zorgvuldig wordt gerestaureerd om de schade te herstellen die het heeft opgelopen tijdens de aardbeving van 1982. Dit restauratieproces wordt geleid door experts, met als doel het kunstwerk in zijn oorspronkelijke pracht te herstellen.

De herontdekking van dit verloren meesterwerk draagt aanzienlijke culturele betekenis. Voorheen onbekend bij het grote publiek, zal het nu toegankelijk zijn voor tentoonstellingen, waardoor kunstliefhebbers wereldwijd kunnen genieten van dit minder bekende werk van Botticelli. Deze vondst werpt nieuw licht op de artistieke ontwikkeling en stijl van deze beroemde kunstenaar.