Het NFL-team Jacksonville Jaguars heeft recentelijk een schokkende ontdekking gedaan. Een voormalige werknemer, Amit Patel, wordt ervan beschuldigd meer dan $ 22 miljoen van het team gestolen te hebben door middel van bankfraude en illegale geldtransacties.

Frauduleuze activiteit van voormalig NFL-medewerker

Gedurende een periode van vier jaar heeft Patel zich beziggehouden met verschillende frauduleuze activiteiten. Hij maakte gebruik van het virtuele creditcardsysteem (VCC) van het team voor zijn eigen persoonlijke doeleinden. Zo werd dit geld onder andere gebruikt voor online gokken, privéreizen en zelfs de aankoop van een Tesla-auto. Daarnaast investeerde hij ook in cryptocurrency en kocht hij onroerend goed in Ponte Vedra Beach, Florida.

Afgelopen weken dienden de Jacksonville Jaguars documenten in bij de Amerikaanse districtsrechtbank waarin Amit Patel wordt beschuldigd van het stelen van meer dan $ 22 miljoen van het team via bankfraude en illegale geldtransacties. De voormalige manager van financiële planning en analyse van de franchise heeft naar verluidt het geld gedurende vier jaar gestolen via het virtuele creditcardsysteem (VCC) van de Jaguars. Hij wordt ervan beschuldigd dit geld te hebben gebruikt om te betalen voor de bovengenoemde dingen.

Dure aankopen

Onder de vele extravagante uitgaven die Patel verrichtte, is er een die eruit springt. Hij betaalde maar liefst $ 95.000 voor een Patek Philippe Nautilus-horloge. Deze dure aankoop toont aan hoe roekeloos hij omging met het gestolen geld.

Voormalige werknemer van NFL team beschuldigd van miljoenenfraude

Beëindiging dienstverband

In februari 2023 kwamen de Jacksonville Jaguars achter de criminele activiteiten van Patel en beëindigden ze per direct zijn dienstverband. Het team heeft hierbij geen enkele tolerantie getoond voor dergelijke misstanden.

Na het ontdekken van de fraude heeft het team volledig samengewerkt met zowel de FBI als het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor het Middle District of Florida. Deze samenwerking is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat Patel verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden.

De beschuldiging van diefstal tegen voormalig werknemer Amit Patel heeft een schokgolf veroorzaakt binnen het NFL-team Jacksonville Jaguars. De frauduleuze activiteiten van Patel, waaronder bankfraude en illegale geldtransacties, hebben geleid tot een schadebedrag van meer dan $ 22 miljoen. Het team heeft snel gereageerd door zijn dienstverband te beëindigen en volledige medewerking te verlenen aan de wetshandhaving. Deze zaak benadrukt eens te meer hoe belangrijk het is om interne controlesystemen te hebben om dergelijke misdaden te voorkomen.