Na acht jaar, waarin ook een kolossale renovatie van bijna $ 63 miljoen plaatsvond, heeft David Sullivan, zakenmagnaat en voorzitter van de Engelse voetbalclub West Ham United besloten om zijn majestueuze landhuis in Londen ter waarde van $ 94 miljoen in de etalage te zetten.

David Sullivan zet zijn prachtige landhuis in Londen in de verkoop

David Sullivan, een Welshe zakenman, vergaarde zijn vermogen van £ 1,2 miljard met de verkoop van erotische tijdschriften en als eigenaar van eroticawinkels, evenals als hoofd van de tabloidkranten Daily Sport en Sunday Sport. Tegenwoordig is hij vooral bekend als voorzitter van de Engelse voetbalclub West Ham United uit Londen. Dat team, bijgenaamd ‘The Hammers’ wist vorig seizoen de Conference League te winnen.

Uit gegevens blijkt dat hij de woning in Georgische stijl in 2015 voor ongeveer $ 34 miljoen kocht van de veroordeelde fraudeur Edward Davenport. Oorspronkelijk ontworpen en gebouwd door de bekende architectenbroers Robert en James Adam, halverwege de jaren 1770, is het monumentale pand door de jaren heen bewoond door talloze aristocraten. Het gebouw deed tot voor kort dienst als ambassadegebouw voor het Afrikaanse land Sierra Leone. Ook fungeerde het als hoofdlocatie voor de Oscar-winnende film The Kings Men en als modeshoot van Agent Provocateur met de videoclip Rehab van Kate Moss en Amy Winehouse. 

Woning Londen David Sullivan

Bron: Sotheby’s

Aangekondigd als ‘een van de grootste en meest opmerkelijke huizen in centraal Londen, welke is gelegen aan de ongewoon brede Portland Place-straat, op loopafstand van Regent’s Park, West End en Marylebone High Street, beschikt het landhuis over een zes verdiepingen tellend gebouw, bestaande uit een hoofdwoning en apart stallenhuis, met in totaal van 11 slaapkamers en 10 badkamers. De luxueuze woning wordt gekenmerkt door zorgvuldig bewaard gebleven woonruimte vol met op maat gemaakt schrijnwerk, marmeren afwerkingen, handgeschilderd behang en ambachtelijke kroonluchters, gepropt in 21.000 m².

Weelderige entreehal en een luxueuze meesterretraite

Bij het betreden van de woning valt de weelderige entreehal, versierd met gebogen trap, in het oog. Samen met een formele eetkamer, die wordt belicht door een hydraulische muur die met een druk op de knop verdwijnt en een aangrenzende ontvangstruimte onthult, zijn dit de absolute hoogtepunten. Ook is er een gastronomische keuken met een eeteiland en een bijbehorend ontbijthoekje.

Woning Londen David Sullivan

Een luxueuze meesterretraite beslaat de gehele tweede verdieping en wordt compleet geleverd met dubbele kleedkamers en baden; en elders is een filmzaal, een wijnkelder, een fitnessruimte, een massageruimte, een binnenzwembad en een spa, en een atrium “sky lounge” op het hoogste niveau met een zittende bar en toegang tot een terras met uitzicht op de BT Tower. De vraagprijs betreft zeker $ 94 miljoen.

Bekijk meer informatie op de site van Sotheby’s International Realty.