Een zeldzame Mercedes-Benz SLS AMG Black Series uit 2014 is geveild bij veilinghuis RM Sotheby’s. Deze specifieke auto is zeer gewild onder verzamelaars vanwege zijn zeldzaamheid en indrukwekkende prestaties. Om die zeldzaamheid in cijfers uit te drukken: er zijn slechts 132 exemplaren van de wagen verschenen.

Exclusiviteit en prestaties

Deze Mercedes-Benz SLS AMG Black Series wordt geleverd in de kleur ‘Mystic Blue’ en is een van de slechts 132 verkochte exemplaren in de Verenigde Staten. Met zijn krachtige 6,2-liter V8-motor en maar liefst 622 pk onder de motorkap, is deze auto een echt racemonster.

Het acceleratievermogen van deze auto is verbluffend: hij kan in slechts 3,5 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/u gaan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door geavanceerde voorzieningen zoals het verstelbare veersysteem en keramische composietremmen.

Zeldzame Mercedes-Benz SLS AMG Black Series uit 2014 werd geveild en snel verkocht

Luxe interieur en volledige onderhoudshistorie van de SLS AMG Black Series

Ondanks de relatief lage kilometerstand van 14.000 km, is deze wagen meer gehouden als verzamelobject dan als dagelijkse rijder. Het interieur van de auto biedt een combinatie van luxe en comfort, met leren bekleding, alcantara accenten en een hoogwaardig geluidssysteem van Bang & Olufsen.

De veiling omvat niet alleen het voertuig zelf, maar ook een volledige onderhoudshistorie en documentatie. Dit geeft potentiële kopers gemoedsrust en vertrouwen in de staat en authenticiteit van de auto.

Zeldzame Mercedes-Benz SLS AMG Black Series uit 2014 werd geveild en snel verkocht

Een zeldzame kans voor verzamelaars

De veiling wordt gepresenteerd door RM Sotheby’s, een gerenommeerd veilinghuis dat gespecialiseerd is in verzamelaarsauto’s. Deze zeldzame bolide trekt parallellen met de iconische Mercedes-Benz 300SL Gullwing uit de jaren ’50, maar dan met moderne technologieën en verbeteringen.

Black Series-modellen worden over het algemeen zeer gewaardeerd vanwege hun beperkte productieaantallen en status als extreme versies binnen de AMG-lijn. De kleur ‘Mystic Blue’ draagt bij aan de exclusiviteit van deze specifieke auto.

Kortom, deze zeldzame Mercedes-Benz SLS AMG Black Series uit 2014 is een unieke kans voor verzamelaars om een echt stukje autogeschiedenis in handen te krijgen. Met zijn indrukwekkende prestaties, luxueuze interieur en beperkte productieaantallen is deze auto een waardevolle aanvulling op elke autocollectie.