Bernard Arnault is momenteel de rijkste man ter wereld en heeft hiermee Elon Musk gepasseerd. Bernard Arnault is een Franse zakenman, hij is de oprichter en bestuursvoorzitter van ‘Louis Vuitton Moët Hennessy’ afgekort LVMH. Dit is een conglomeraat van luxe merken zoals Louis Vuitton, Dior, Fendi, Moët en Hennessy.

Bernard Arnault passeert Elon Musk als rijkste persoon ter wereld bij aandelenbeurs in Parijs

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is Bernard Arnault momenteel de rijkste man ter wereld. Volgens de laatste cijfers is de waarde van Arnault gestegen met maar liefst € 17,2 miljard. Deze stijging heeft hij mede te danken aan een recordjaar van LVMH ondanks de hoge inflatie. Vorige week was het luxeconcern het pronkstuk van de aandelenbeurs in Parijs, de waarde van de aandelen steeg met ruim 12%. Deze stijging heeft alles te maken met de presentatie die Bernard Arnault vorige week heeft gegeven.

Bernard Arnault presenteerde de uitmuntende cijfers van LVMH over 2023. Het bedrijf boekte een recordomzet van € 86,2 miljard met een recordwinst van € 22,8 miljard. Deze records wist het bedrijf binnen te slepen in een onrustige wereld, tijdens een forse inflatie. Tijdens de presentatie maakte Arnault bekend dat zijn twee zoons toetreden tot de raad van bestuur. Ondanks de records zijn er ook cijfers flink teruggelopen ten opzichte van 2022. Zo liep de verkoop van drank terug met 4% wereldwijd. In 2023 werden er 4,5 miljoen flessen champagne en 2o0 miljoen flessen cognac minder verkocht dan in 2022.

Tegenvallende cijfers Tesla

Bernard Arnault wist de nummer één positie af te pakken van techgigant Elon Musk, de eigenaar van Tesla en X. Momenteel gaat het niet erg goed met de cijfers van Tesla. Musk reageerde vorige week op de tegenvallende cijfers van het vierde kwartaal van 2023. Hierin vertelde hij dat dit mede te danken is aan de export van goedkope Chinese auto’s die gemaakt worden met staatssteun. Hij vindt dat we als westen in actie moeten komen tegen de agressieve export van deze auto’s. Musk vreest voor de Chinese automerken en vindt de concurrentie dan ook buitengewoon goed.

Tesla wist een kwartaal omzet te behalen van € 23 miljard dit is een stijging van 3% ten opzichte van vorig jaar, echter hadden experts op Wall Street en grotere stijging verwacht. De winst van Tesla viel ook tegen: ze wisten de nettowinst van het bedrijf te verdubbelen. Echter is dit te danken aan een belastingvoordeel wat eenmalig van toepassing is. Zonder dit belastingvoordeel verdiende Tesla € 2,3 miljard, een daling van bijna 40% ten opzichte van een jaar geleden. Tesla verlaagde de prijzen van auto’s wereldwijd, waar de winstdaling door is te verklaren.